Dorostenci změří v přípravě síly i se Slováky. Na konci srpna vyrazí na turnaj

Zuzana Spurná
O L O M O U C - Dorostenci na start přátelských zápasů dlouho čekat nebudou. Už 28. července přivítají doma prvního soupeře, ostravskou Porubu. Stejně jako juniory, i svěřence trenérů Petra Rutara a Richarda Brančíka čeká tradiční letní turnaj. Tentokrát ale ve Zlíně.

Dorostenci začnou s přípravnými zápasy už na konci července. V rámci prvního přátelského utkání vyzvou Porubu. O týden později nasednou do autobusu a zamíří k zápasu do nedalekého Šumperka. Stejně tomu bude i 10. srpna. Už 11. 8. se ale znovu představí doma, kde přivítají jihlavskou Duklu.

V polovině srpna čeká dorostence venkovní dvojboj. Nejprve se tým trenérů Rutara a Brančíka 16. srpna vydá do Poruby, o dva dny později jej čeká slovenská Skalica. Právě slovenské vrstevníky pak dorost hostí 22. srpna.

I dorost čeká turnaj, na rozdíl od juniorů ale zamíří do Zlína, a to 26. a 27. srpna. S přípravou pak bude pokračovat i na začátku září. Hned v pátek 1. 9. vyrazí dorostenci na led brněnské Komety, o den později pak o kousek dál, do Jihlavy. Extraliga dorostu odstartuje 7. září, kdy Hanáci pojedou do Hradce Králové.

28. 7. Olomouc – Poruba

4. 8. Šumperk – Olomouc

10. 8. Šumperk – Olomouc

11. 8. Olomouc – Jihlava

16. 8. Poruba – Olomouc

18. 8. Skalica – Olomouc

22. 8. Olomouc – Skalica

26. - 27. 8. Turnaj Zlín

1. 9. Kometa – Olomouc

2. 9. Jihlava – Olomouc