Období turnajů se vrací! Junioři ho odstartují v Přerově, dorost ve Zlíně

Zuzana Spurná
O L O M O U C - Příprava na ledě je v plném proudu a junioři i dorostenci už mají za sebou i první přátelské zápasy. Obě kategorie také tradičně vyrazí na turnaj. Junioři nepojedou daleko, v polovině srpna se představí na turnaji v Přerově. Ani dorostence nečeká dlouhá cesta. Svěřenci trenérů Petra Rutara a Richarda Brančíka se vydají do Zlína.

Junioři přijali pozvání na turnaj v Přerově

Letošní příprava na ledě bude pro juniory v něčem přece jen jiná. V předchozích letech se pravidelně účastnili pardubického turnaje O pohár primátora, tentokrát ale nebudou cestovat tak daleko. Svěřenci trenérů Mojmíra Trličíka a Martina Ekrta se zúčastní turnaje v Přerově.

Junioři se 12. a 13. srpna postaví pražské Slavii, Havířovu, Vsetínu a samozřejmě domácím Zubrům, kteří tak budou jediným soupeřem, se kterým se Hanáci budou potkávat i v extralize. Turnaj odstartují v sobotu 12. 8. utkáním s domácím výběrem, o pár hodin později se pustí do boje o body se Slavií.

V neděli začnou kohouti o něco později, v 11 hodin vyzvou Havířov a své působení na turnaji zakončí k večeru duelem se Vsetínem.

Hrát se bude netradičně dvakrát 25 minut, přičemž každá část se bude počítat jako samostatný zápas. Po každém utkání a za jakéhokoliv stavu bude následovat pětiminutové prodloužení tři na tři, a to v celé délce. Při nerozhodném stavu na konci prodloužení budou následovat samostatné nájezdy.


Sobota 12. 8.
9:45 – 11:30 Přerov x Olomouc
13:45 – 15:30 Olomouc x Slavia


Neděle 13. 8.
11:00 – 12:45 Havířov x Olomouc
17:00 – 18:45 Olomouc x Vsetín



Místo na východ Čech, na Valašsko. Dorostence čeká turnaj ve Zlíně
Ani dorostenci tentokrát nezamíří do východních Čech, místo tradičního turnaje v Pardubicích přijali pozvání na Zlín Cup. Ve městě Tomáše Bati se představí na konci srpna, konkrétně 26. a 27. 8.

Kromě domácího Zlína se na turnaji představí také nedaleká Kometa, ale i Karlovy Vary nebo slovenská Nitra. Oproti juniorskému turnaji nedoznají zápasy dorostenců tak velkého rozdílu. Hrát se bude třikrát 15 minut a prodloužení bude následovat pouze v případě nerozhodného stavu, a to formátem tři na tři.

Zápas se bude hodnotit stejně jako běžná utkání, tedy tři body za výhru v základní hrací době, dva za výhru v prodloužení nebo po samostatných nájezdech a bod za remízu v základní hrací době.

Hned na začátku se kohouti postaví právě domácímu Zlínu, odpoledne pak vyzvou Karlovy Vary. V neděli začnou Hanáci duelem v pravé poledne, a to proti Kometě. Turnaj ukončí o pár hodin později zápasem s Nitrou.



Sobota 26. 8.
9:00 Zlín x Olomouc
13:00 Karlovy Vary x Olomouc

Neděle 27. 8.
12:00 Kometa x Olomouc
16:00 Nitra x Olomouc