První gól po návratu? Jsem rád, že jsem mohl pomoct týmu, říká Karel Plášek

Eliška Halamíčková
O L O M O U C – Patnácté kolo Tipsport extraligy přineslo domácí výhru za tři body. Olomoučtí před svým publikem přestříleli České Budějovice 5:2. K průběhu svého druhého zápasu po návratu ze zámoří se vyjádřil Karel Plášek, který se na výhře také střelecky podílel.

FOTO: Jakub Šustr

Kohouti do utkání vstoupili suverénněji. Po neproměněných šancích v první části úvodní třetiny skóre otevřel Karel Plášek. „Měli jsme dobrý začátek, dost jsme bruslili a tlačili se do brány. Ve druhé třetině jsme trochu polevili, ale naštěstí to Budějovice nepotrestaly. Nakonec jsme ale ty tři body vybojovali,“ začal třiadvacetiletý útočník a dodal: „Už nemáme na co čekat. Víme, jak tabulka vypadá a tři body jsou důležité.“

Prvním gólem po návratu se tak zapsal mezi pět úspěšných střelců na straně domácích. „Bylo pěkné zase hrát před domácími fanoušky, navíc dát gól. Jsem rád, že mi to tam spadlo a že jsem tím mohl pomoct týmu,“ uvedl Plášek. Střelou pod horní tyčku zakončil přihrávku Dalibora Řezníčka. „Zkusil jsem vystřelit a spadlo to tam,“ popsal stručně celou situaci.

Po Janu Káňovi se mu tak také povedlo skórovat hned v prvním domácím zápase za staronový klub. „Jsem rád, že nám to oběma zrovna takhle vyšlo. Pomůže to hlavě a člověk se od všeho trochu oprostí,“ řekl k povedenému startu.

Olomouc Motoru nedala ani jednou šanci skóre otočit. Budějovicím se sice povedlo dvakrát dorovnat, vždy ale přišla rychlá odpověď domácích. „Šli jsme si pro tři body za každou cenu. Vždycky pomůže, když vedete, takže po každém takovém gólu se hned lépe dýchá,“ shrnul hráč s číslem šedesát dva na dresu.

Stejně jako v loňské sezóně se Plášek představil po boku Jakuba Navrátila. „S Kubou se známe dlouho, takže víme, co od sebe očekávat. Obnovená formace z loňské sezóny nám tím pádem sedla,“ zakončil s úsměvem.