Juniorka začne nadstavbovou část v Pardubicích, následně přivítá České Budějovice

Daniel Fekets
O L O M O U C - Extraliga juniorů má za sebou první polovinu. Po osmadvaceti kolech skončila juniorka Hanáků na sedmém místě své východní skupiny, tudíž v následujícím období ji čeká skupina O účast v play off. Nadstavbovou část začnou hrát svěřenci Mojmíra Trličíka už ve čtvrtek 7. prosince v Pardubicích, o dva dny později přivítají České Budějovice.

První fáze sezóny obsahovala 28 kol. Týmy na prvních čtyřech pozicích skupin Západ i Východ si zajistily účast v jarním play off. Skupina O pořadí v play off začne od nuly, body z úvodní části se tedy nebudou přenášet do další fáze. První až čtvrtý tým si zajistí přímý postup do čtvrtfinále, pátý až osmý celek bude čekat na své soupeře pro předkolo play off.

Do skupiny O pořadí v play off se probojovala tato mužstva: Karlovy Vary, Sparta, Liberec, Mladá Boleslav, Jihlava, Kometa Brno, Třinec a Vítkovice.

Skupinu O účast v play off budou hrát: Přerov, Olomouc, Zlín, Pardubice, Hradec Králové, České Budějovice, Plzeň a Litvínov.

Také do této nadstavbové skupiny se body ze základní části přenášet nebudou. První až čtvrtý celek postoupí do předkola play off (utká se tam s 5. až 8. týmem skupiny O pořadí v play off), zatímco poslední čtyři mužstva si poté zahrají šestikolovou skupinu o udržení, do níž si body z druhé části přenesou. Poslední tým následně sestoupí do Ligy juniorů a mezi elitou ho vystřídá vítěz nižší soutěže.

Nadstavbová část začne pro olomoucké hokejisty ve čtvrtek 7. prosince na ledě Pardubic. O dva dny později sehrají domácí utkání s Českými Budějovicemi, přičemž do konce prosince budou hrát kohouti celkem pět domácích utkání. Skupina O účast v play off skončí 2. března, kdy Hanáci budou hrát v Hradci Králové.

Rozpis Olomouce v první čtvrtině nadstavby

1. kolo (7. prosince): Pardubice - Olomouc

2. kolo (9. prosince): Olomouc - České Budějovice (12:00)

3. kolo (11. prosince): Plzeň - Olomouc

4. kolo (14. prosince): Olomouc - Zlín

5. kolo (16. prosince): Olomouc - Litvínov

6. kolo (19. prosince): Přerov - Olomouc

7. kolo (21. prosince): Olomouc - Hradec Králové

Kompletní rozpis najdete zde. Časy začátků jednotlivých utkání budou doplněny hned po jejich potvrzení.