Dorost začne nadstavbu 22. prosince s Jihlavou, o den později přivítá Tábor

Daniel Fekets
O L O M O U C - Také Extraliga dorostu už zná své pokračování. Olomoučtí hokejisté načnou nadstavbovou část už v pátek 22. prosince domácím zápasem s Jihlavou, o den později navíc přivítají Tábor. Další zápas je poté naplánovaný až na 6. ledna 2024.

FOTO: Marie Nezbedová

Nadstavbová část v Extralize dorostu je oproti juniorce v letošní sezóně kratší. Olomoucké mládežníky čeká v rámci skupiny O účast v play off osmnáct zápasů. Devět domácích, devět venkovních. Body ze základní části se do nadstavby nepřenášejí.

Ve skupině O účast v play off se kohouti potkají s Jihlavou, Táborem, Porubou, Kladnem, Litvínovem, Spartou, Libercem, Kometou a Zlínem.

Skupinu O pořadí v play off pak tvoří: Plzeň, Karlovy Vary, Slavia, České Budějovice, Mladá Boleslav, Hradec Králové, Pardubice, Přerov, Vítkovice a Třinec.

Hanáci po základní části skončili na desátém místě se ziskem sedmnácti bodů. Čeká je tedy skupina O účast v play off, ze které do vyřazovací části postoupí jen dvě nejlepší mužstva. Nejhorší tým této skupiny pak rovnou sestoupí do Ligy dorostu.

Ve výkonnostně lepší skupině si čtyři nejlepší celky zajistí přímý postup do čtvrtfinále, přičemž mužstva na pátém až desátém místě budou hrát předkolo play off, ve kterém je doplní právě dva nejlepší týmy skupiny O účast v play off.

ROZPIS OLOMOUCE V PRVNÍ POLOVINĚ NADSTAVBY

1. kolo (22. prosince): Olomouc - Jihlava (13:00)

2. kolo (23. prosince): Olomouc - Tábor (12:00)

4. kolo (6. ledna): Olomouc - Poruba

5. kolo (12. ledna): Kladno - Olomouc

6. kolo (13. ledna): Litvínov - Olomouc

7. kolo (19. ledna): Olomouc - Sparta

8. kolo (20. ledna): Olomouc - Liberec

9. kolo (27. ledna): Kometa Brno - Olomouc

10. kolo (28. ledna): Zlín - Olomouc

Kompletní rozpis najdete zde. Časy začátků jednotlivých utkání budou doplněny hned po jejich potvrzení.