Z gólu jsem byl hodně šťastný, neskrýval radost defenzivní poctivec Tomáš Černý

Petr Martínek
O L O M O U C – Jen kousek chyběl olomouckému týmu k bodovému zisku s třineckým mistrem, přesněji jeden gól. I přes zlepšený výkon musí Mora vstřebat třetí porážku v řadě. Jako jediný se za domácí celek zapsal do střelecké listiny obránce Tomáš Černý, který se na přesný zásah pořádně načekal.

FOTO: Michal Struž

Olomouc vedení 1:0 neudržela, soupeř do první přestávky srovnal a ve třetí části upravil z přesilovky na konečných 2:1. I potřetí v sezóně vyhrál aktuální mistr ligy. „Nebylo to vůbec lehké utkání, Třinec je kvalitní soupeř, se kterým jsme měli spoustu osobních soubojů. Bohužel chyběl ten jeden gól ke srovnání, Oceláři naopak vytěžili z přesilovky vítěznou trefu. I my jsme měli početní výhodu proměnit, zvlášť proti takovému týmu. Nechci úplně zmiňovat fakt, že nám chybělo štěstí. Za sebe bych řekl důraz v soubojích i do branky a také střelba,“ popsal důvody nezdaru Tomáš Černý.

Olomoucký poctivec dal svou první extraligovou branku v dresu Mory. Na středu modré čáry se ujal puku a vší silou jej napálil až do sítě. Třinecký gólman měl zacloněný výhled, a tak na tvrdou střelu nestačil zareagovat. „Já těch branek moc nedávám, a tak si pamatuji i soupeře, proti kterým jsem se prosadil. Zrovna naposledy to byl také Třinec. Můj plán byl vystřelit hned z první, nakonec jsem si puk dal více pod sebe a proletělo mu to tam nad betonem. Byl jsem z toho velmi šťastný. Kromě obranných činností jsem i brankou udělal něco víc pro tým, ty body by se ale hodily stejně daleko více. Dát gól je pro mě něco navíc a kdyby jich mělo být třeba deset, budu za to velmi vděčný. Možná se teď víc rozstřílím,“ usmíval se.

Obrana kohoutů dokázala zastavovat šance Ocelářů blokováním střel. Jednotliví hráči mužstva dobře odhadovali momenty, kdy se puku postavit do cesty. „To nám velmi pomohlo a i může pomoct do dalších duelů. Spoluhráči to také udělali dobře. Ještě lépe by ale bylo se prosadit víc než jedenkrát za zápas.“

„V kabině máme výbornou partu a když každý z té party dělá svou práci, hraje to, co má, a třeba přidá i něco navíc, tak se může vyhrávat a nálada v týmu se hned lepší. Prohrávat nikoho nebaví, to raději jednou padnout velkým rozdílem a pak to napravit třeba třemi výhrami po sobě, než schytávat porážky o jeden gól,“ konstatoval obránce s číslem 48 na zádech.

Hanáci prohráli potřetí za sebou. Teď je ale v rámci MORA EXPRESSU čeká s fanoušky výjezd do Prahy. Sparta je aktuálně na druhém místě a stíhá první Pardubice. „Musíme se semknout a udělat vše pro bodový zisk. Musíme se lépe prosadit a víc bojovat, ještě víc než proti Třinci. Tento domácí zápas nebyl z pohledu bojovnosti špatný, ale když do toho dáme ještě víc, může to skončit dobře. Tato akce bude velká pecka. Už u nás máme skvělou podporu, a o to lépe se bude hrát před tisícovkou fandů venku. Jedeme si pro tři body, s tím do toho jdeme a máme na to splnit to. Že jsme papírově slabší, to nic neznamená. Je třeba si víc věřit a zapomenout na předchozí ztráty,“ vyjmenovával Černý.

Se Spartou zatím Olomouc v dosavadním průběhu ročníku nevyhrála, to samé se dá napsat i o Třinci nebo Pardubicích. Týmy z TOP 3 jsou pro kohouty zatím zakleté. „Mají kvalitní hráče na reprezentační úrovni, ale i oni jsou jenom lidé, kteří se dají porazit. Škoda, že to zatím nevyšlo v domácím prostředí, holt musíme zabodovat u nich,“ uzavřel Černý.