Akce Pojď hrát hokej přilákala na ZS Olomouc desítky dětí!

Klub
V sobotu 20. ledna proběhla na zimním stadionu v Olomouci tradiční akce Pojď hrát hokej, které se zúčastnilo 46 dětí ve věkovém rozmezí od 4 roků do 8 let. V doprovodu rodičů se děti zaregistrovaly, a poté přes opičí dráhu se procvičily až do šatny, kde se připravily na různé aktivity, které se konaly na ledové ploše. Na konci se konalo závěrečné fotografování všech zúčastněných.

Akce Pojď hrát hokej, konkrétně její odnož Týden hokeje, proběhla na ZS Olomouc již poněkolikáté. Rodiče s dětmi po příchodu na zimní stadion zamířili nejprve k registraci, kde si po vyplnění formuláře mohli vypůjčit svazový hokejový dres se jmény vybraných nejlepších českých aktivních hokejistů, mezi kterými nechyběli třeba Jaromír Jágr, či Tomáš Hertl. Pokud rodič při registraci udělil souhlas se zpracováním osobních údajů, obdržel jeho potomek i drobné svazové dárky. Kromě toho bylo možné si od HC Olomouc vypůjčit hokejové vybavení v podobě bruslí, či helmy.

Po registraci se děti odebraly podél ledové plochy do šatny. Cestou však v rámci suché přípravy podstoupily „opičí dráhu“ – kotoul na žíněnce, proběhnutí žebříku, slalom kolem překážek. Poté se děti v šatně připravily a vyčkávaly na fázi na ledové ploše, zatímco jejich rodiče v rámci prezentace získaly svazové a klubové informace k prvním krůčkům případného budoucího hokejisty, či hokejistky.

Na ledové ploše si děti mohly vyzkoušet několik různých stanovišť. Vystřelily si tak třeba na bránu, zahrály si minihokej s tenisákem, projížděly slalom mezi kužely, či si přihrávaly s trenéry. O zpestření akce se staral též kohout Kokrhél, maskot HC Olomouc. Na závěr se všichni zúčastnění i s trenéry společně vyfotografovali.