Nezalekli jsme se, že hrajeme venku, těší Dalibora Řezníčka. Co řekl k okamžiku ze třetí třetiny?

Daniel Fekets
L I B E R E C - Vstup do série Předkola play off Tipsport extraligy vyšel lépe olomouckým hokejistům, kteří úvodní duel v Liberci vyhráli 1:0 po prodloužení. Pod výhru se podepsal i Dalibor Řezníček, jenž byl na ledě při vítězné brance.

FOTO: Barbora Balvanová

Kohouti už v první i druhé třetině ukázali svou sílu. Tlačili se k častým zakončením, jenže liberecký brankář Král odolával. Ve třetí třetině domácí sice protlačili touš za brankovou čáru, gól však následně uznán nebyl.

Jak celá situace probíhala? Liberecký útočník Marek Zachar se natlačil před bránu a následně upadl, přičemž kotouč dovezl v pádu do olomoucké klece. Rozhodčí po konzultaci s videem nejprve branku uznali, avšak trenérská výzva Jana Tomajka vše změnila. Arbitři si všimli, že Dalibor Řezníček domácího Zachara nefauloval, a proto svůj původní verdikt změnili.

„Z ledu jsem to nedokázal rozklíčovat. Každopádně necítil jsem tam žádný kontakt a když jsem to viděl na kostce, tak to podle mě faul nebyl. Nevím, jak to vypadalo v televizi, ale za mě ne,“ řekl po utkání obránce Řezníček.

„Určitě to byl důležitý moment. Pro nás je dobře, že to uznáno nebylo a pokračovalo se za stavu 0:0,“ navázal hokejista s číslem 14 na zádech.

Rázem byla psychická výhoda na straně Hanáků, kteří hlavně na konci třetí periody na soupeře výrazně tlačili. „Oni už se viděli, že vedou 1:0, ale my jsme jen čekali, jestli se to vrátí na 0:0. Samozřejmě psychická výhoda byla na naší straně. Myslím si, že jsme toho využili beze zbytku,“ souhlasil Řezníček.

Mora se nakonec dočkala až v prodloužení, kdy přesilovku využil Jakub Orsava. Olomouc zapsala vítězství, které se dá hodnotit jako zasloužené. „Chtěli jsme urvat první bod, což se nám podařilo. Nezalekli jsme se, že hrajeme venku. Hráli jsme si svůj hokej a soupeř se nám musel přizpůsobit. Myslím si, že jsme byli lepším týmem,“ kývl zkušený zadák.

„Nyní je třeba co nejrychleji zregenerovat a další den do toho jít stejně jako v prvním zápase,“ doplnil Řezníček směrem k druhému duelu série.