Rozhodla druhá třetina. Junioři odjíždí z Přerova bez bodu

Eliška Faltýnková
P Ř E R O V - Z boje o udržení se poněkud nečekaně stalo drama. Českým Budějovicím a Přerovu se totiž v poslední fázi začalo dařit, naproti tomu Olomouc zatím nevyhrála ani jedno utkání. Proti Zubrům navíc svou šňůru proher prodloužila. V posledním zápase s Hradcem Králové tak potřebuje vyhrát, aby se v extralize juniorů udržela.

FOTO: Michal Struž

Zápas začal ve velmi opatrném tempu, zároveň jsme na obou stranách mohli vidět řadu nepřesností a nejistých nahrávek. Následně dostaly oba týmy k dispozici několik přesilových her, žádnou z nich se jim však nepodařilo zužitkovat. Největší šanci první třetiny měl v poslední minutě přerovský Hradil, branku však přestřelil a skóre tak zůstalo bezbrankové.

Druhou třetinu odstartovali Zubři gólem. Ve 22. minutě se na modré čáře napřáhl Jan Billa a přes skrumáž těl trefil přesně do levého růžku. Přerov byl poté více na puku a díky aktivnější hře zvyšoval na 2:0 Dan Bárta, který se ke kotouči dostal po nepřesné kombinaci Hanáků a napodruhé překonal Frgála. Olomouc jako by obdržené góly nakoply, hra se přesunula před Žurkovu branku. Ze svého tlaku však mladí kohouti nedokázali vytěžit žádnou větší šanci.

Do poslední třetiny nastoupila Mora se ztrátou dvou branek. Hned zpočátku dostala příležitost ke snížení v přesilovce. V té si vypracovala dvě velké šance, Žurek však domácí podržel. Deset minut před koncem základní hrací doby šli Zubři do třech, ani tuto pobídku však Olomouc nevyužila. Ke konci zápasu kohouti zmařili zbytky své naděje dvěma vyloučeními hned po sobě. V oslabení pak olomoucký obránce nešťastně srazil do vlastní brány přihrávku Jana Hanáka a tím bylo rozhodnuto.

HC ZUBR PŘEROV - HC OLOMOUC 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Billa (Ozollapa, Kuchta), 29. D. Bárta (Hradil), 58. J. Hanák (Billa).

HC ZUBR Přerov: Žurek (Ryšavý) – Da. Bárta, Tomiga, Billa (A), Pekr, Holík (C), Janek - Hlávka, Buršík (A), Hyža, Švejda, Ozollapa, R. Hradil, J. Hanák, Mašek, Nášel, Mots, Kuchta, Halík.

HC Olomouc: Frgál (Münch) – Ad. Drábek (A), Šabatka, Compel, Panáček (C), Růžička, Stratil, P. Sedláček (A) - Ungr, Šotkovský, Tomeček, Burkov, Smýkal, Pastrnek, K. Drábek, Bošek, Havel, Belan, Neoral, Koudelný.