Kohouti doma v boji o další prvoligové body vyzvou Kadaň

David Jahoda
O L O M O U C – V prvním utkání sezóny Mora na domácím ledě proti Šumperku úspěšně otevřela bránu do nového ligového ročníku, poté ale na ledě Benátek nad Jizerou kapitulovala 4:6. Nyní však Kohouti vyhlíží dalšího protivníka, kterým ve třetím kole budou hokejisté Kadaně. Utkání začíná ve středu od 18 hodin na zimním stadionu v Olomouci.

Olomoucká Mora má za sebou úvodní dva zápasy nového prvoligového ročníku, v tom prvním doma zdárně Kohouti zvládli vstup do nové sezóny, když fotbalovým výsledkem porazili Šumperk. V dalším utkání, které mělo nádech odvety loňského čtvrtfinále, zajížděla Olomouc do Benátek, kde nakonec po divoké přestřelce zůstala bez bodu.

„Z obou stran to byl vyrovnaný zápas, odehrál se v dobrém tempu. Bohužel jsme inkasovali šest gólů, což by se nemělo stávat, zvlášť na ledě soupeře. Nasekali jsme hromadu chyb v obraně a těch šest branek bylo pouze důsledkem,“ zdůvodnil hlavní faktory prohry proti Benátkám mladý olomoucký útočník Jakub Herman.

„V některých zápasech stačí na výhru jeden gól, v Benátkách nestačily ani čtyři. Dvakrát jsme byli ve vedení, ale neudrželi jsme to. Musíme se z tohoto utkání poučit, celou sezónu máme teprve před sebou,“ pokračoval Herman.

⇒Jakub Herman má po dvou zápasech na svém kontě dva body (1+1)

Olomoučtí se už však soustředí na další utkání, v rámci třetího kola první ligy doma hostí nevyzpytatelnou Kadaň.

„Abych pravdu řekl, nesledoval jsem Kadaň, jak si zatím vede. My se každopádně na zápas s nimi musíme dobře připravit, hrajeme před vlastním publikem a musíme brát tři body,“ pravil člen druhé olomoucké pětky.

Kadaňský celek na začátku nové sezóny čelil nejprve Horácké Slavii Třebíč, která zatím jako jediná ze všech týmů zůstává po dvou kolech stoprocentní, v dalším střetnutí Kadaňští narazili na loňského finalistu z Ústí nad Labem.

Na prvně jmenovaného soupeře nestačili a v jeho prostředí prohráli 1:2, s Ústeckými Lvy pak na svém území, po dobře vyvíjejícím se začátku, nakonec Kadaň odešla poražena 3:5. V přípravě na sezónu svěřenci trenéra Michala Jägera zvítězili z jedenácti klání pouze jednou, a to v generálce na ligu proti Berounu.

Zajímavosti zápasu

⇒ Kadaň v nové sezóně ještě nebodovala

⇒ V přípravě si Kadaň připsala jen jedinou výhru

⇒ Kadaňskou branku hájí Miroslav Hanuljak, hostující z extraligového Chomutova

⇒ Kadaň je po dvou kolech na 13. místě

⇒ Proti svému bývalému týmu nastoupí olomoucký útočník Richard Diviš

Kadaň je také známá tím, že funguje jako “B“ tým extraligového Chomutova. Proto roli kadaňské brankářské jedničky v novém ročníku plní Miroslav Hanuljak, který si jako nynější pirátská trojka udržuje zápasové tempo právě v prvoligové Kadani. Od Pirátů má Kadaň vypůjčenou i další zvučnou posilu, a to Nikolu Gajovského.

Kostru týmu dále tvoří hráči jako Jiří Charousek, Aleš Pavlas či Karel Ton. Zajímavostí je, že během minulé sezóny byla součástí kádru severočeského družstva předsezónní posila olomouckých Kohoutů Richard Diviš, který zde odehrál 27 zápasů, ve kterých si připsal 21 bodů (8+13).

Olomouc bude chtít před vlastními fanoušky napravit ztrátu bodů z Benátek a atakovat čelo ligy, naopak Kadaň se pokusí překvapit a do tabulky urvat první body. Pokud příznivci kadaňského týmu místo výletu do Olomouce raději zvolí sledování zápasu z pohodlí domova, je pro ně připraven textový on-line přenos. Utkání začíná ve středu od 18 hodin v olomoucké plecharéně.

Sestavy z posledních utkání

HC Olomouc: Kašík – Janáček, Houdek, Nedbálek, Ondrušek, Bartoň, Staněk, Valenta, Lhotský – Selingr, Diviš, Kucharczyk – Herman, Řípa, Pekr – Hampl, Kolouch, Kucsera – Zbořil, Králík, Švaňhal. Trenéři: Petr Fiala a Jan Tomajko.

SK Kadaň: Hanuljak – Schmidt, Mazanec, Trefný, Szakal, Opalek, Pavlas, Kolčava, Mainer – Jíra, Charousek, Gajovský – Hrabák, Kůs, Stoklasa – Račuk, Chlouba, Ton – Andres, Bursík, Mainer. Trenér: Michal Jäger.