FOTO: Tomáš Halász představil svou novou masku!

David Jahoda, FOTO: Eva Holásková
O L O M O U C – Slovenský brankář Tomáš Halász v létě prodloužil na Hané své hostování, což ho přimělo i k tomu, aby svou masku přizpůsobil klubovým barvám a symbolům. Minulou sezónu odchytal Halász v masce svého předchozího působiště, do druhé sezóny v dresu Kohoutů však nastoupí ve zbrusu nové masce. Ta se nedopatřením stala poněkud specifickou.

Postavičky z animovaného seriálu Simpsonovi, logo týmu HC Košice nebo modrá barva. V první sezóně za Moru chytal Tomáš Halász s maskou, kterou měl ještě z působení ve svém kmenovém týmu z Košic. Propracovanou masku, která byla ztvárněna nejznámějším světovým tvůrcem brankářských masek Švédem Davidem Gunnarssonem, však nyní vyměnil za novou.

⇒ Předchozí maska Tomáše Halásze

V nové sezóně se mohou fanoušci olomouckého klubu těšit na masku, která jasně definuje mužstvo, ve kterém třiadvacetiletý brankář působí. Sám svou novou ochranu hlavy do detailu popsal.

„Tentokrát jsem chtěl už nějaký jednodušší vzhled. Základ tvoří červená barva s bílými pruhy. Na jednu stranu masky jsem si dal znak letky, co na sobě měly americké stíhačky ‘Tomcaty‘, zdá se mi, že je měly i ve filmu Top Gun,“ vyjádřil se Halász.

Součásti tohoto znaku měl být anglický nápis “Anytime baby“, jenže na výsledné podobě masky tomu tak docela není. „Je tu nějaká chyba, protože místo ‘Anytime baby‘ je zde ‘Anyt me baby‘, chybí tam písmeno i, doufám, že si toho lidé nevšimnou,“ bere situaci s nadhledem mladý gólman.

„Na druhou stranu jsem si dal kohouta jako z divokého západu a pod něj ‘Deeds no words‘. Dozadu pak klasický čtyřlístek a nápis ‘Whatever it takes‘,“ podotkl brankář, který má v oblibě anglický jazyk. „Na horní části masky je pak znak klubu,“ doplnil.

Co znamenají anglické nápisy na Halászově masce?

Anytime baby = Kdykoliv kotě

Deeds no Words = Skutky, ne slova

Whatever it takes = Ať to stojí cokoliv

Mnoho brankářů si nechává na masku ztvárnit svou přezdívku, nic podobného však u Halászovy nové přilby nehledejte. „Přezdívku si na masku nikdy nedávám, raději tam mám číslo. Doufám, že když v Olomouci vidí číslo jedna, hned si vzpomenou na mě,“ usmívá se brankář v kabině přezdívaný Hally.

Stejně tak bude mít masku v barvách olomouckého klubu i Tomáš Vošvrda, posila z extraligového Liberce. Ten však vzhled své masky nechal na fanoušcích. Před několika dny Vošvrda vybral vítězný návrh. Jak se líbí jeho gólmanskému konkurentovi?

„Je to pěkný návrh. Ostatní návrhy jsem sice neviděl, ale tento si mi líbí,“ komentuje mládežnický reprezentant Slovenska novou Vošvrdovu masku, jež by měla být během několika týdnů rovněž představena.