Hrát v Třinci? Myslím, že to pro mě není aktuální, tvrdí Ctirad Ovčačík

David Jahoda
O L O M O U C – Olomoucká Mora získala na před několika dny z Třince na měsíční hostování zkušeného osmadvacetiletého zadáka Ctirada Ovčačíka. Ten ještě loni válel v extralize, nyní o něj však nebyl v týmu Ocelářů zájem, proto sáhl po možnosti zahrát si nižší soutěž za Olomouc. „Chci Olomouci pomoct, protože vím, že je tu v kádru dost zraněných beků,“ prozrazuje Ctirad Ovčačík.

Jak probíhal váš přesun do týmu Kohoutů?
V Třinci mám pořád smlouvu a už dlouho se jednalo o tom, že bych mohl jít hostovat někam do extraligy. Příliš mi však nepomohlo pravidlo o zařazování mladých hráčů, i přesto jsem pořád vyčkával. Blížil se však konec září a já už jsem chtěl hrát. Šel jsem tedy do Olomouce, navíc to mám i docela blízko. Chci Olomouci pomoct, protože vím, že je tu v kádru dost zraněných beků.

⇒ Obránce Ctirad Ovčačík

V Olomouci máte vyřízeno měsíční hostování. Bude pro vás Haná jen přechodné angažmá nebo to může dopadnout i tak, že tu budete déle?
Zaprvé se musí nějak vyřešit moje smlouva v Třinci, takže vůbec nedokážu říct, jak to bude. V Olomouci jsem na hostování a zpět do Třince mám udělané střídavé starty. Myslím si však, že hrát v Třinci už pro mě asi není aktuální, ale kdo ví, co se bude dít. Záleží na výsledcích Třince a na tom, jak se bude dařit ostatním klukům, kteří jsou pod smlouvami. Je hodně předčasné se o tom bavit. Chci olomouckému mančaftu pomoci a hlavně já osobně chci pravidelně hrát.

Jak vypadala vaše letní příprava?
Poslední zápas jsem odehrál v semifinále extraligy proti Zlínu (4. dubna). Od té doby jsem trénoval v Třinci s Martinem Vaňkou thai box, takže má příprava byla zaměřené hodně na fyzičku a sílu. Žádný přípravný zápas jsem neodehrál, trénoval jsem pouze s třineckou juniorkou, což je trochu něco jiného než mezi chlapy.

Proč už na vás v celku Ocelářů nezbylo místo?
Vlastně sám vůbec nevím. Myslím, že velkou roli sehrálo to, že se změnil trenér. V loňské sezóně jsem v základní části párkrát chyběl, ovšem v play-off jsem odehrál všechny zápasy, dostal jsem se v něm hodně do hry, bylo to fajn. Doufal jsem, že by si mě mohli nechat i nadále. Přišli však noví hráči a nakonec bylo vše jinak.

V dresu Mory už máte za sebou jedno mistrovské utkání. V Jihlavě se zápas dlouho vyvíjel dobře ve váš prospěch, nakonec jste ale brali jen bod. Co se stalo?
Začátek byl super, vedli jsme 3:1. Pak jsme ale hráli oslabení, jedno dokonce dvojnásobné. Následně nám domácí dali i branku z brejku. Utkání došlo až do prodloužení, kdy rozhodl nešťastný odraz.

Bylo pro vás těžké se v novém prostředí rychle zadaptovat? Navíc když šlo o váš první zápas sezóny.
Pár kluků znám z působení ve Vítkovicích. Ale myslím, že už jsem dost zkušený na to, aby mě něco podobného nějak rozhodilo. Byl jsem připraven hrát, ani jsem nebyl nijak nervózní.