Kontury nové sezóny se rýsují! Irgl prodloužil, přichází Petr Kolouch

Klub
O L O M O U C – Olomoucká kabina získává znovu jasnější kontury. Na Hané se totiž rozhodl zůstat i pro nadcházející sezónu jeden z pilířů loňského kádru Zbyněk Irgl. Vedení klubu HC Olomouc poté zároveň se startem letní přípravy představilo novou posilu, kterou se stal Petr Kolouch. 26letý útočník prakticky celou kariéru hrál pouze ve Vítkovicích, nicméně záhral si i díky hostování v nižších ligách než je Tipsport extraliga. V sezóně 2012/2013 pak hrál i v Olomouci, za níž si zahrál kromě první ligy také v dlouhé bárážové bitvě.

Fantastická zpráva! Velezkušený mazák Irgl pokračuje v Olomouci

37letý útočník Zbyněk Irgl s bohatými zkušenostmi z KHL přišel na Hanou letos v lednu v rámci transferu s Třincem, kam místo něj odešel Roman Vlach. Během 23 odehraných utkání v dresu kohoutů se Irglovi povedlo nastřádat 16 kanadských bodů a hlavně v play-off ukazoval muž, který si pětkrát v kariéře zahrál i na mistrovství světa, proč patřil i v Třinci mezi výrazné postavy kabiny. V sérii s Plzní kupříkladu strhl díky svým dvěma zásahům a vítěznému nájezdu první zápas na stranu Hanáků a ve stejném gardu se prosazoval i v celé vyřazovací části, v níž zaznamenal celkem čtyři branky a čtyři asistence.

Třetí novou tváří je bojovník Petr Kolouch

Pro rodáka z Ostravy bude Olomouc teprve druhým extraligovým působištěm, v dosavadní kariéře hrál pouze v této prestižní soutěži jen v dresu Vítkovic. Za tento klub hrál i třikrát hokejovou Ligu mistrů a dvakrát okusil prestižní Spengler Cup. Mimo Vítkovice odehrál už jen tři zápasy ve druhé lize za Orlovou, první ligu poté okusil v Šumperku, Havířově, Frýdku-Místku a, jak už je zmíněno výše, také na Hané. V tuzemské nejvyšší soutěži doposud zapsal 277 startů.