Report ze zápasu OLO vs. VIT (9:1)

HC Olomouc

logo

9:1

(3:1, 5:0, 1:0)

logo

HC Vítkovice Ridera

Kohoutům se opět povedl parádní vstup do utkání, protože se, chvíli po neproměněné šanci Dlouhého, dostal do útoku Cibák, jenž zadovkou poslal kotouč na najíždějícího Romana Ráce, který si jej v nesnadné pozici zpracoval a následně skvěle vymíchal i hostujícího brankáře Dolejše. Vítkovicím se však podařilo bleskově srovnat, protože se k nahozenému puku protlačil Michael Vandas, který do něj spíše jen šťouchl, ale i tak to stačilo, protože Vošvrda přizvedl svůj beton, a puk tak proklouzl do domácí sítě.

Následně si oba týmy vyzkoušely své první přesilové hry, ale ani jeden z celků v nich nevstřelil svou druhou branku. Mora se však zhruba v patnácté minutě znovu ujala vedení. Mataiova formace uzavřela hostující hráče v jejich obranném pásmu, a byl to právě Matai, který z levého kruhu našel křižnou přihrávkou zcela volného Erika Hrňu, který z první trefil odkrytou část Dolejšovy brány.

Olomouc ještě v závěru první části hrála svou druhou přesilovou hru, ve které se domácí celek dokázal prosadit vteřinu před jejím koncem. Střelu Vyrůbalíka od modré čáry totiž přesně mezi betony Dolejše tečoval Marek Laš. Po první třetině tedy odcházeli Kohouti do šaten s dvoubrankovým vedením.

Na druhou část budou chtít hokejisté z Vítkovic hodně rychle zapomenout, protože to pro ně byla přímo noční můra. Jako první mohl odstartovat utrpení Vítkovic Zuzin, ale olomoucký útočník jen orazítkoval tyč hostující klece. Ve 28. minutě už však začal brankostroj domácích. Skrbkovo nahození totiž propadlo hostujícímu Klokovi, a tak se do úniku dostal Roman Rác, který prostřelil Dolejše mezi jeho betony.

Neuběhly ani dvě minuty a Kohouti se radovali ze své páté branky. Skrbek se trochu netradičně objevil s pukem u levé tyče Dolejšovy brány, aby jej následně nahrál mezi kruhy Dávidu Bucovi, kterému se povedlo prostřelit změť těl před sebou a trefil kotouč do odkryté Vítkovické brány. Pátá branka znamenala pro Dolejše konečnou, a do brány hostů se tak postavil Filip Šindelář.

Neprůstřelnost hostujícího náhradníka však vydržela necelých pět minut, protože se ke střele z mezikruží dostal Cibák a Šindelář jeho střelu pouze vyrazil před sebe, kde hlídkoval Jakub Matai, který už protlačil puk do hostující brány. To však stále ještě nebylo vše, protože se Olomouci podařilo ve druhé třetině vstřelit ještě další dvě branky.

Nejdříve Pavel Skrbek napřáhl od modré čáry a jeho rána skončila až ve Vítkovické bráně. Poslední branku druhé části vstřelil Erik Hrňa, kterému přihrál puk před Šindeláře Matai a olomoucký útočník následně vykoupal Šindeláře. Po druhé třetině tedy na světelné tabuli svítil stav 8:1.

Na začátku třetí periody hráli Mora další přesilovou hru, ve které chtěl Rác křižnou přihrávkou najít Marozse, ale kotouč se zastavil mezi kruhy, kde se nejlépe zorientoval Martin Cibák, který bekhendem poslal puk za Šindelářova záda. Následně se utkání spíše už jen dohrávalo, ale na domácích hokejistech bylo vidět, že chtějí potěšit své fanoušky, kteří si žádali desátou branku.

Nakonec však ještě mohly upravit skóre Vítkovice, které se dostaly do dvojité šance po chybě Vošvrdy, ale domácí brankář následně dokázal vychytat oba hostující útočníky. Olomouc nakonec porazila Vítkovice vysoko 9:1, a Kohouti si tak připsali už svou třetí domácí výhru v řadě.

OHLASY

Jiří Dopita (HC Olomouc): Od první minuty jsme hráli s velice dobrým nasazením a skvěle jsme bruslili. Po našem prvním gólu jsme dostali trochu smolnou branku na jedna jedna, ale vrátili jsme se rychle do tempa, a dokázali jsme rychle přidat další branky. Za stavu 4:1 už se k nám puky odrážely, a my jsme tak hráli ve velké pohodě. Podařilo se nám vstřelit i nějaké pěkné góly, takže jsme s tímto utkáním maximálně spokojení.