Report ze zápasu OLO vs. HKM (1:2)

HC Olomouc

logo

1:2

(1:0, 0:0, 0:2)

logo

Mountfield HK

http://www.onlajny.com/match/index/date/2015-12-13/id/153226

Obě mužstva do utkání vstoupila velmi opatrně, kvůli čemu žádna téměř gólová akce v počátečních minutách k vidění nebyla. Teprve až v sedmé minutě se zrodila šance pro první olomouckou formaci, která dokázala zvednout fanoušky ze sedadel. Po výměně kotouče v levém kruhu se s ním v bezprostřední blízkosti Kacetla ocitl Jan Knotek. Centr první lajny ovšem dlouho otálel se zakončením a nakonec o puk přišel.

Netrvalo dlouho a i Mountfield se dostal do velmi nadějné střelecké pozice. Konkrétně Adam Courchaine, jenž se po chybné rozehrávce domácích dostal u modré čáry k touši. Jeho dělovka sice prolétla nikým nehlídaným prostorem mezi kruhy, lapačku Konráda už ale nepřekonala.

Přesto, že oba týmy hrály po většinu první části zápasu celkem vyrovnaný hokej, tak ještě v úvodní periodě nastal zlomový moment zápasu. Po vyhraném vhazování před hradeckým brankářem se z první do puku opřel Tomáš Mikúš a jednoduchou, avšak efektivní střelou ke vzdálenější tyči poslal Kohouty do vedení.

Hned od počátku prostředního dějství už byl vidět ale o desítky procent lepší a atraktivnější hokej, a to především pro příznivce Hanáků. Vždyť jejich mančaft převzal od začátku odpočtu vteřin naprostou kontrolu nad herním děním a svého soupeře držela u jeho branky.

Svůj druhý přesný zásah v zápase si mohl nejprve připsat po uplynutí dvojnásobné početní výhodě střelec rozdílového gólu Tomáš Mikúš, jenže ani jedna z jeho několika dorážek z mezikruží neproklouzla za betony Kacetla. Hostující gólman si ale ani později příliš neoddychl. Za nedlouho se totiž do akce dva na jednoho dostal Jaroměřský, jenž levého kruhu našel na druhé polovině Řípu. Ani zakončení druhého jmenovaného Kohouta ale neposlalo Moru do dvoubrankového vedení.

Výkon obou celků se ale po úvodním vhazování třetí třetiny stabilizoval a hráči si pravidelně přehazovali kotouč na svých holích. Tuto herní strategii ukončil až ve 44. minutě východočeský celek. Hosté vyvinuli na svého protivníka potřebný tlak a dopravili puk na modrou čáru. Odtamtud vyslal střelecký pokus Frühauf, avšak jeho šanci dokázal před Konrádem ztečovat Jaroslav Kudrna, čímž vyrovnal stav duelu.

Olomouc sice dostal v zápase už pátou přesilovou hru, jenže sama v ní inkasovala! Po rychlém protiútoku se za Hradecké prosadil ve zmatku v brankovišti Rastislav Dej, a poslal tak hosty poprvé v zápase do vedení.

Nepříznivou situaci si ale sami Kohouti ještě v posledních minutách základní hrací doby dně zkomplikovali, když za dostal Pavel Skrbek za napadení trest pět minut + do konce utkání. Možná i kvůli tomuto postížení už Hanáci nedokázali ani přes volbu power-play s výsledkem cokoliv udělat a musí se smířit s ukončením třízápasové výherní šňůry.

OHLASY

Zdeněk Venera (HC Olomouc): Dle mě to byl velice dobrý zápas - vysoké tempo a vysoké nasazení. Z našeho pohledu škoda, že za stavu 1:0 se nám nepodařilo využit alespoň nějakou z několika šancí. Přesilovky jsme v zápase nehráli úplně špatně, ovšem na druhou stranu jsme si moc nepomohli žádným vstřeleným gólem v početní výhodě. Jde vidět, že Hradec nám příliš nesvědčí. Nemyslím si, že jsme neměli žádné šance. Bylo důležité, že Kacetl chytal velmi výborně.