Report ze zápasu KOM vs. OLO (5:3)

HC Kometa Brno

logo

5:3

(3:0, 1:2, 1:1)

logo

HC Olomouc

Začátek zápasu nabídl svižný hokej, který přinesl šance na obou stranách. Nejprve zahrozili hosté Lašem a Knotkem, ale navrátilec do brněnské brány Marek Čiliak se rozehřál do správné provozní teploty. Na opačném konci hřiště vystrašil Falter jeho bývalý spoluhráč Hruška, od jehož brusle zamířil puk do tyče. Brněnský rodák se však dočkal o pár minut později. Kvapil vyšachoval svým pohybem celou olomouckou pětici, našel lépe postaveného Ondřeje Němce a ten ještě lépe nachystaného Jana Hrušku - zakončení do prázdné a 1:0!

Kometa i nadále bavila své fanoušky. Kombinovala, střílela a hlavně skórovala! Kvapil poslal další skvostnou přihrávku přes celé pásmo na Ondřeje Němce, ten zvedl hlavu a podíval se před bránu. U ní stál Martin Erat a rázem bylo 2:0. V sedmnácté minutě se stav měnil potřetí. Tentokrát se ukázal v akci Martin Nečas, který si za modrou čárou počkal, podíval se na své spoluhráče a přesným pasem našel Marka Kvapila. Jeho přízemní střelu Falter nezkrotil a do kabin se tak šlo za stavu 3:0.

Ve druhé části se odehrálo pouze čtyřiapadesát vteřin a Kometa počtvrté překonala olomouckého brankáře. Tentokrát Konráda, který od druhé třetiny nastoupil místo Faltera. Po buly se k puku dostal Peter Trška a jeho čistý průstřel znamenal výrazné vedení Brňanů. Jenže Olomouc se v polovině utkání nadechla a dvěma slepenými góly vykřesala naději. Nejprve od modré vypálil Martin Vyrůbalík a jeho střela skončila v Čiliakově kleci. Uběhly tři minuty a přesná střela Juraje Mikúše znamenala druhý gól v brněnské síti – 4:2. Ten stejný hráč šel vzápětí sám na Čiliaka, ten ho ale v důležitý moment vychytal.

Kometa v útoku potřebovala zapnout a také se tak stalo, podruhé v zápase se prosadil Jan Hruška, který z poměrně nelehké pozice vymetl pavučinky v olomoucké brance - 5:2. Poslední korekci ve výsledku udělal bývalý brněnský útočník Vilém Burian, který v závěru překonal Čiliaka - 5:3.

OHLASY

Kamil Pokorný (HC Kometa Brno): Měli jsme výborný vstup do utkání, dali tři krásné góly. Začátek druhé části byl také dobrý, za stavu 4:0 jsme měli utkání pod kontrolou. Pak jsme ale začali přehrávat situace, hrát na krásu a soupeř vstřelil dva góly. Pátý gól definitivně zlomil utkání naši stranu. Olomouc hrála sympaticky, nezabalila to. Musíme se poučit z druhé části zápasu. Ale vstup do utkání byl výborný a jsme rádi za tři body.