Report ze zápasu PCE vs. OLO (2:1)

HC Dynamo Pardubice

logo

2:1

(0:0, 1:0, 1:1)

logo

HC Olomouc

Utkání mělo od začátku poměrně slušné tempo, ale dlouho mu chybělo na jedné či druhé straně řádné střelecké vyústění. Až po pěti minutách proklouzl před Konráda pardubický Tomášek, jenže neměl dost prostoru k pořádnému zakončení. Ještě nadějněji vypadala šance Hubáčka s Redenbachem, kterou ale v poslední chvíli překazil jeden z obránců.

Dynamo přesto vybojovalo přesilovku, ve které nejprve pálil tvrdě Sýkora a poté se před Konrádem zjevil v dobré pozici Mallet. Ani jedna situace gólem neskončila, Pardubice však díky dalšímu faulu mohly nadále útočit. Při následné výhodě šikovně tečoval nahození od modré Tomášek a olomoucký gólman měl co dělat, aby stihl zasáhnout. Domácí hráli v první části hned tři přesilovky, ale recept na Konráda nenašli ani v jedné.

Olomouc trpělivě čekala na své šance a kolem 15. minuty nebyl daleko od první branky. K nebezpečné střele se protlačil na křídle Ostřížek a také Maxwell musel ukázat, že je v pozoru. Ještě výhodnější pozici měl pak Skladaný, který zůstal chvíli nehlídaný před Maxwellem, ale střele scházela razance. I hosté si pak chvíli zahráli přesilovku, jejíž výraznou část si přenesli do druhé třetiny.

Olomouc početní výhodu nevyužila, ale krátce po návratu pardubického hráče na led byli hosté k první brance blízko. Ihned po buly se vrhli k brance Rác se Skladaným a domácí gólman musel betonem zastavit několik dorážek. Na druhé straně se před Konráda protáhl Bárta, ale mířil jen do výstroje svého soka. Stejně si v obdobné šanci vedl také Ostřížek.

Na první branku zápasu čekali diváci až do 30. minuty. Dynamo v tu chvíli hrálo v přesile, když Rolinek nahrál do strany Petru Sýkorovi a ten z poměrně těžkého úhlu prorval kotouč do branky. Při dalším střídání pláchl Sýkora znovu do šance, a dokonce se mu podařilo Konráda prostřelit, avšak kotouč se za brankovou čáru nestihl doplazit.

Najednou museli útočit i hosté a hra nabrala spád. Maxwell musel v rychlém sledu čelit šanci Laše a také dvěma střelám v podání Buriana. Útočník s číslem 24 ale neměl přesnou mušku. V závěru druhé části dostalo Dynamo k dispozici přesilovou hru, ve které mohl navýšit vedení Tomášek, avšak jasnou šanci na hranici brankoviště neproměnil.

Druhou branku Dynama mohl na startu třetí části vsítit Hynek Zohorna, ale jeho dorážka za Konráda neprošla. Domácí si vše vynahradili v následné přesilovce, když Olomouc už podruhé pykala za příliš mnoho hráčů na ledě. Kotouč si na modré čáře připravil Nicholas Schaus a ranou mimo Konrádův dosah zvýšil náskok.

Dynamo viditelně ožilo a nadále se hnalo dopředu. K dalšímu gólu byli domácí blízko znovu v přesilovce, kdy si před olomouckou branku najel Tomášek, avšak jeho bekhendová střela neměla gólové parametry. Pardubice se následně úspěšně a bez větších potíží ubránily také přesilovce Olomouce.

Nic nebylo hotovo a Dynamo muselo být při pokusech Mory stále ve střehu. Hosté zvýšili úsilí v útočném pásmu, ale cestu ke kýženým šancím přes pozornou obranu Pardubic nenacházeli. Nic na tom nezměnila ani přesilová hra Olomouce, ve které měl naopak velkou šanci Poulíček, který se perfektní kličkou zbavil obránce, ovšem ke gólu svou akci nedotáhl.

Dynamo bezchybně bránilo až do 58. minuty. Pak se totiž ve středním pásmu rozjel Miroslav Holec, přebral přihrávku a po rychlé kličce Maxwellovi zadělal na drama. Dvě minuty před koncem Olomouc odvolala brankáře a za vyrovnáním se hnala se šesti bruslaři v útočném pásmu. Nadšeně bojující domácí je nepustili ani k jedné šanci a těsnou výhru udrželi.

OHLASY

Pavel Rohlík (HC Dynamo Pardubice): V posledních zápasech nás velmi trápí koncovka. Ačkoliv nehrajeme špatně, tak se nám nedaří proměňovat šance. Na Olomouc jsme se připravovali celý týden, věděli jsme, že nás čeká těžká obrana a bude náročné se přes ni dostat. Jsem vděčný fanouškům, že přišli na trénink a že vytvořili skvělou kulisu pro hráče. Byla cítit sounáležitost mezi fanoušky, hráči a celým klubem. Potřebovali jsme jakkoliv vyhrát, což se podařilo, a za to děkuji jak hráčům, tak divákům.