Report ze zápasu TRI vs. OLO (4:0)

HC Oceláři Třinec

logo

4:0

(1:0, 0:0, 3:0)

logo

HC Olomouc

Úvod utkání se lépe vyvedl domácímu týmu. Již ve třetí třetině předvedl hezkou kombinaci, na jejímž konci při signalizované výhodě otevřel skóre do poloodkryté branky Martin Růžička.

Hosté poprvé zahrozili v jedenácté minutě, Laš totiž mohl zužitkovat nedorozumění Doudery s Hrubcem za brankou domácích, ale zakončení se mu nepovedlo. S nepořízenou skončil ve třinácté minutě i Ondrušek, který se šikovně nacpal před Hrubce, domácí gólman ale dokázal nadvakrát udržet kotouč před brankovou čarou.

Do první sirény byla k vidění již jen šance Adamského, který díky skvělému forčekingu získal kotouč, ale z bezprostřední blízkosti na Faltera nevyzrál.

První desetiminutovka druhé periody nebyla příliš atraktivní, ani jedno mužstvo si nevytvořilo žádnou vyloženější šanci. Od poloviny zápasu ale byli znovu aktivnější Oceláři. Po velkém tlaku nejprve nepřesně dorážel Linhartovo nahození Marosz, žel nepřesně. Stejný hráč se neprosadil ani o chvíli později, když po příhře od Petružálka zakončil z malého úhlu a přestřelil odkrytou klec. Chvíli před druhou přestávkou zase čaroval Falter proti Draveckého dobré příležitosti, do šaten se tak šlo stále za nejtěsnějšího možného stavu pro domácí.

Druhou branku se Třinci podařilo vstřelit v osmačtyřicáté minutě – Rákos proniknul podél pravého mantinelu do útočného pásma, přenechal puk Kamilu Krepsovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě.

Netrvalo to ani dvě minuty a domácí přidali třetí zářez. Stalo se tak při přesilové hře po Linhartově jedovaté střele z mezikruží, kterou Falter musel jen vyrazit před sebe, čehož střelou do poloodkryté brány využil Vladimír Dravecký.

Rychlé dvě branky působily na Moru jako studená sprcha, hostující hráči začali mít problém nejen s přechodem přes střední pásmo, ale i s dosud poměrně dobrou obrannou hrou. Situace vyvrcholila ve třiapadesáté minutě čtvrtou brankou Ocelářů, o kterou se postarali v situaci dva na jednoho přihrávající Petružálek a síť rozvlňující Rostislav Marosz.

Další branky již v zápase nepadly a dlouho herně vyrovnané utkání tak skončilo jednoznačným výsledkem pro domácí mužstvo s třešničkou na dortu v podobě šestého čistého konta Šimona Hrubce v sezóně.

OHLASY

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Pomohl nám gól v samotném úvodu první části, nebyla to ovšem uklidňující trefa. Jsme rádi, že nám konečně vyšla pěkná přesilovková kombinace. Poté už bylo znát, že jsme klidnější. Chci pogratulovat Šimonovi za další vychytanou nulu.