Report ze zápasu OLO vs. ZLN (3:1)

HC Olomouc

logo

3:1

(1:0, 1:0, 1:1)

logo

PSG Berani Zlín

Kohouti vletěli do zápasu po hlavě už od prvních vteřin. Nejprve se puk za Kašíka snažila dostat úderná dvojice Knotek – Laš, ti ale s dorážkami proti zlínskému brankáři neuspěli. Napotřetí to pak zkoušel Tomáš Mikúš, i ten ale ztroskotal na chráničích hostujícího strážce svatyně. V šesté minutě si velkou šanci vytvořil navrátilec do sestavy Hanáků, David Ostřížek, který ale z bezprostřední blízkosti mířil jen do prvního z bránících hráčů Ševců.

O necelé tři minuty se ale z gólu přece jen radovala olomoucká čtyřiačtyřicítka a s ní zbytek Kohoutí střídačky. David Ostřížek využil chyby Zlína, když se Kašík srazil s jedním ze svých spoluhráčů a zůstal chvíli mimo branku. Urostlý útočník pak neměl problém zamířit přímo do odkryté klece. Netrvalo dlouho a Ševci mohli srovnat. Překvapit Konráda se snažil aktivní Filip Chytil, olomoucký brankář se ale nakonec dokázal včas posunout k pravé tyči.

Nadvakrát pak před olomouckou svatyní dorážel Honejsek, z hranice brankoviště ale pokaždé trefil betony připraveného Konráda. Čtyři minuty před koncem první třetiny hledal cestu před Kašíka Holec, pozorní obránci Ševců mu ale puk sklepli z hokejky dřív, než mohl zakončit.

V závěru první třetiny si velkou šanci vytvořil znovu střídající Ostřížek, který se protáhl až téměř před Kašíka a chystal se střílet, hostující obrana ale rychle otočila hru a do situace dva na jednoho se vydal Říčka s Matějíčkem. Zlínský obránce zkusil překvapit Konráda střelou k bližší tyči, ten ale puk se štěstím vyrazil. Kotouč se pak odrazil doleva k najíždějícímu Říčkovi, který ale neměl dost prostoru na zakončení.

Ve dvacáté třetí minutě prokličkoval až do těsné blízkosti Kašíka Harman. Olomoucký útočník ale až příliš vymýšlel, kudy svého bývalého spoluhráče překonat a kvůli podražení neuspěl. Rozhodčí však nařídili trestné střílení. Jednasedmdesátka Kohoutů však ani napodruhé na zlínského brankáře recept najít nedokázala a trefila jeho vyrážečku.

V polovině zápasu si zlínská obrana znovu nerozuměla s Kašíkem, který vyjel z branky dost daleko a před aktivními Hermanem s Fořtem zívala prázdná brána. Dvojice útočníků, která v minulosti působila právě v Baťově městě, ale celou akci překombinovala a Herman mířil těsně vedle levé tyčky. Fořt s Vyrůbalíkem mohli poslat Kohouty do dvoubrankového náskoku, když se ocitli v situaci dva na jednoho, olomoucký kapitán ale trefil jen připraveného Kašíka.

Tři minuty před koncem prostřední části využil chyby hostujícího celku Marek Laš, který se před Kašíkem rychle zorientoval a vyražený puk poslal nad rameno hostujícího brankáře. Olomouc tak poslal v přesilovce do dvoubrankového náskoku.

Do třetí třetiny oba týmy znovu vlétly, jako by měly křídla. Z branky se už po pár sekundách hry radovali Ševci, když kapitán hostů, Ondřej Veselý, posunul puk Robertsi Bukartsovi, a ten dostrkal puk až za Konrádova záda. I nadále se pak pokračovalo ve velmi rychlé hře. Nejprve před Kašíkem znovu zahrozil Herman, o chvíli později přidělávali vrásky na čele Ševci Konrádovi, když se snažili dostat puk za domácího strážce svatyně za každou cenu.

Ve čtyřicáté osmé minutě se aktivní Jakub Herman přece jen dočkal gólu, a napravil tak své zaváhání během trestného střílení. Olomoucký útočník si sjel až na pravý kruh, odkud přes skrumáž hráčů prostřelil bezmocného Kašíka. Ševci ale velmi rychle mohli srovnat, když se po Vlachově střele dostal puk až před ležícího Konráda. Houdek ale bleskově zareagoval a před svým brankářem puk odklidil do bezpečí.

V posledních minutách Zlín pořádně zabral a stále častěji se hnal před Konráda. Bukarts ale nejprve trefil jen olomouckého brankáře, Kotvanovu střelu zblokoval obětavý Houdek. Tři minuty před koncem zkoušel u pravé tyčky ještě nachytat Kašíka Knotek, olomoucký centr ale trefil jen chrániče připraveného brankáře Ševců. Závěrečná dvouminutovka patřila Kohoutům. Domácí si pečlivě hlídali svůj dvoubrankový náskok a hostující tým už před svou branku nepustili.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): Víme, že Zlín má obrovskou bojovnost, což se potvrdilo i tentokrát. Výborně bruslili, napadali nás, měli jsme s tím velké problémy. Často jsme prohrávali souboje v útočném pásmu a Zlín měl nějaká přečíslení. Dá se říct, že ve třetí třetině jsme se v bránění zlepšili. Neměli jsme nějakou převahu, přetavili jsme to ale v góly a pomohlo nám i to, že jsme využili přesilovky.