Report ze zápasu MBL vs. OLO (4:3)

BK Mladá Boleslav

logo

4:3p

(0:0, 3:3, 0:0 - 1:0)

logo

HC Olomouc

Lépe do střetnutí nastoupili domácí hokejisté. Solidní příležitost v první branku nedokázal přetavit střelou z mezikruží Hyka, lépe si nevedl o okamžik později ani rychlonohý Martin Látal. Hanáci s první vážnější ranou na Lukáše trpělivě čekali, o to ale byla nebezpečnější. František Skladaný obdržel přihrávku od zadního mantinelu, boleslavského brankáře zblízka ale, byť zcela osamocen, překonat nedokázal.

Aktivnějším výkonem se vyjma dvou oslabení přeci jen prezentovali Boleslavští, Olomouc beze spěchu vyčkávala a ze zformované obrany vyrážela do nebezpečných protiútoků, přičemž se spoléhala na pozorného Branislava Konráda. V přečíslení se ocitli Klepiš s Pospíšilem, situaci ale nevyřešili ideálně a branku prakticky neohrozili. V patrně největší šanci prvního dějství dorážel za ležícího gólmana boleslavský Musil, rozhodčí se ale po krátké poradě u videa rychle přesvědčil, že kotouč zůstal jen v brankovišti.

Jak už to tak bývá, na góly skoupá první třetina byla vykompenzována v té druhé. Už první střídání po návratu ze šaten skončilo úvodní brankou a postarali se o ni domácí. Martin Látal nastartoval podél mantinelu, dokonale na sebe upoutal pozornost a uvolnil Davida Šticha, jenž ostrou ranou zpoza kruhu o tyčku překonal Konráda poprvé. Olomoučtí se následně museli bránit v dvojnásobném oslabení a situace se pro ně měla ještě zhoršit. Bekhendovou dorážkou navýšil na rozdíl dvou branek Pavel Musil, pokračující početní výhodu využil po vydařené kombinaci Radan Lenc.

S Hanáky to v danou chvíli vypadalo všelijak, jen dobře. Kohouti se ale jen tak snadno nevzdávají. Vampola sice v obranném pásmu vyhrál buly, to ale nebránilo Mikúšovi, aby byl na puku první a od zadního mantinelu připravil gólovou pozici pro Miroslava Holce. Bruslaři působili od té doby zcela rozhozeným dojmem. O několik okamžiků později snižoval bez povšimnutí obrany tečující Jakub Matai a do přestávky dokonce vyrovnal od modré nevinně vypadajícím pokusem David Škůrek.

Nerozhodný stav mohl prolomit ve vlastním oslabení Radan Lenc, který přesprintoval bránícího hráče a dostal se i k zakončení, z velkého úhlu ale jen těsně minul a trefil z vnější strany tyč. O čtvrtou branku se aktivně pokoušeli i hosté. Škůrkova vyražená střela ke zděšení ochozů pomalu putovala na hůl Skladaného, ten ale zaváhal a nedokázal kotouč zamést za Lukáše. Poslední velkou příležitost k rozhodnutí duelu v základní hrací době promarnil Látal, když se po zákroku posledního obránce složil na led, rozhodčí ale k významné nelibosti boleslavských fanoušků rozpažil a samostatný nájezd, který by pravděpodobně musel přijít, nenařídil.

Rozhodnout tak muselo prodloužení. V něm se nejprve skrytou ranou od modré prezentoval Vyrůbalík, Lukáš ale kotouč vyrazil a Bruslaři přešli do protiútoku. Boleslavští hokejisté uspali protivníkovu obranu opakovanou výměnou puků, pak to ale na sebe vzal Martin Látal, rychlou kličkou se zbavil obránce a utkání nekompromisně rozhodl. Dva body tak zůstávájí ve ŠKOENERGO Aréně, ani hosté ale vzhledem k vývoji střetnutí nemusí být bodem zklamáni.

OHLASY

František Výborný (BK Mladá Boleslav): Díky tříbrankovému vedení jsme trochu přestali hrát a zřejmě jsme si mysleli, že už je po utkání. Zároveň ale musím ocenit, že po vyrovnání se mužstvo nenechalo tím vývojem položit a snažilo se do sirény o vítězný gól. Olomouc měla vysoko sebevědomí díky posledním utkáním, kdy porazila silné soupeře a na hřišti to bylo znát. Že se tedy z vývoje utkání nepodělají, bylo jasné a také to ukázali. Dva body jsou pro nás tak cenné.