Report ze zápasu TRN vs. OLO (0:4)

HC Dukla Trenčín

logo

0:4

(0:2, 0:1, 0:1)

logo

HC Olomouc

Ještě neuplynulo ani dvacet vteřin hry a Olomouc už se dostala do vedení. Devatenáct sekund po zahájení utkání domácí gólman při rozehrávce udělal chybu a přihrál puk přímo na hokejku Holce. Ten kotouč posunul na Jana Knotka, který si vychutnal vracejícího se brankáře střelou do protipohybu. I další minuty hry patřily Hanákům, kteří nejenom že nenechali domácí prakticky vystřelit, ale naopak se jim podařilo navýšit své vedení. V páté minutě poslal prudkou střelu z pravého kruhu Jiří Ondrušek a trenčínský maskovaný muž na jeho příklep už nestačil zareagovat.

O necelé tři minuty později mohla Olomouc vést dokonce o tři branky. Matai u mantinelu vybojoval puk a následně jej přihrál před trenčínskou svatyni, kde čekal osamocený Laš. Jeho střelu ovšem Kutej dokázal zpracovat. Postupem času se domácí začali probouzet a v sedmnácté minutě měli dokonce příležitost snížit náskok svého soupeře. Hossa si všiml od mantinelu najíždějícího Hlinky a poslal mu přihrávku přímo do jízdy. Za Konrádova záda ji ovšem protlačit nedokázal. Necelých deset vteřin do konce zápasu se mohl prosadit ještě olomoucký Eberle, Kutej už však změnu skóre nedopustil.

K prvnímu vyloučení došlo až v jednadvacáté minutě, kdy byl na dvě minuty za sekání potrestán domácí Veilleux. Olomouc ovšem nabízenou přesilovou hru nevyužila. Byl to naopak Trenčín, který v třiadvacáté minutě zahrozil. Gašparovič přihrál ve středním pásmu Ručkayovi, který na modré zkusil štěstí a vystřelil zpoza olomouckého beka. Konrád byl však pozorný.

V následujících minutách to byli opět Hanáci, kteří měli ze hry více. Nejdříve se mohl v sedmadvacáté minutě prosadit Burian, kterého mezi kruhy našel s přihrávkou Fořt, jeho střela ovšem mířila jen do Kutejovy lapačky. Úspěšný nebyl ani Knotek, který se ocitl v samostatném nájezdu. V osmadvacáté minutě byl na trestnou lavici opět poslán domácí hráč, tentokrát Dlouhý, který se provinil podražením, a Mora si vytvořila tlak. Eberle ale trefil jen tyčku a ani Herman, jež se ocitl sám před trenčínskou svatyní, skóre nezměnil. To se povedlo až v jednatřicáté minutě Jan Jaroměřskému, který zpracoval Lašovu přihrávku a umístil kotouč přízemní střelou k tyči.

I přesto, že domácí prohrávali již 0:3, nesložili hokejky. Právě naopak. Nejprve ve třicáté čtvrté minutě netrefil bránu Hlinka, poté nepřekonal Konráda ani Hossa. Ten se ocitl s pukem sám před olomouckým maskovaným mužem, který ovšem jeho střelu pokryl. Olomouc poté dvě minuty hrála v oslabení díky Ondruškovu hákování, domácí si však během dvou minutové přesilové hry nedokázali vytvořit tlak. V samotném závěru druhého dějství zahrozil Hlinka, který dostal puk na hranici útočného pásma, rozjel se na olomouckou bránu, jeho střela ale netrefila pravou horní část brány

Olomouc nebyla ve třetí periodě tak aktivní jako v předchozích dvou, i přesto se jí podařilo vstřelit další gól. Na 4:0 zvýšil v třiapadesáté minutě Tomáš Mikúš, který vybojoval puk u mantinelu, vystřelil z pravého kruhu a trefil šibenici trenčínské branky. O několik okamžiků později hosté ještě dostali výhodu přesilové hry, když byl na dvě minuty za nedovolené bránění potrestán Skrbek. Slovenský tým si ale nedokázal vytvořit tlak, Hanáci se vždy osvobodili.

Ani jeden z celků do závěrečného hvizdu už nic nevymyslel, a tak utkání skončilo vítězstvím Olomouce. Na řadu přišly ještě nájezdy, ve kterých se prosadil pouze střelec čtvrté branky Kohoutů, Tomáš Mikúš.