Report ze zápasu OLO vs. PCE (4:5)

HC Olomouc

logo

4:5

(1:1, 2:4, 1:0)

logo

HC Dynamo Pardubice

Už na začátku utkání nasadily oba týmy velmi vysoké tempo. Během prvních několika minut měli více ze hry hosté, kteří se drželi před Sonnkovou svatyní. Hezkou akci předvedla trojice Hoskovce, Kučera a Trejbal. Hoskovec obkroužil s pukem branku, a poté jej poslal na levý kruh připravenému Kučerovi, ten na modré ještě našel Trejbala. Pardubický obránce ale mířil hodně mimo.

O pár minut později se však z první branky radovali domácí. Na trestnou lavici se poroučel pardubický Dušek a Hanáci se usadili před Provazníkem. Hostující brankář odolal několika prvním dorážkám z levé strany, puk se pak ale odrazil k Jiřímu Horákovi, který poslal kotouč až za brankovou čáru.

Chvíli nato se před olomouckou brankou usadili hosté. Aktivní Hoskovec pak mohl mířit do odkryté branky, Sonnek se ale proti jeho střele stihl nakonec včas přesunout a natáhnout beton. V polovině první třetiny se Pardubice radovaly ze srovnání. Dvojnásobnou přesilovku sice hosté využít nedokázali, v té klasické už ale na olomouckého strážce svatyně vyzrál Hoskovec.

O necelé dvě minuty později mohlo být na pardubické střídačce ještě o něco veseleji. Olomoucká obrana zapomněla na Martince, který se blýskl sólem přes půl hřiště a snažil se najít Sonnkovu slabinu. Brankář, který přišel do Olomouce z Havířova, mu ale stihl vypíchnout kotouč. Starosti pak ale domácímu gólmanovi znovu přidělal Hoskovec, který se snažil využít dobré přihrávky na pravou stranu a bez váhání pálil. Sonnek ale včas sklapl betony.

Mezi pětadvacátou a dvacátou sedmou minutou se s góly roztrhl pytel. Nejprve se o slovo znovu přihlásily Pardubice, které nepohrdly přesilovou hrou a po střele Planého podruhé rozvlnily síť za Sonnkem. Olomoučtí ale brzy odpovídali, když se po Říčkově pokusu puk odrazil od betonů Provazníka přímo do branky. Sedm vteřin nato ale znovu úřadovala pardubická dvojice Planý – Martinec, když se z rychlého protiútoku prosadil právě Planý a připsal si svůj druhý gól v utkání.

Hezkou akcí se prezentovali i Kuba a Podlaha. Kuba prokličkoval až před Provazníka, v rozhodující chvíli mu ale do střely strčil hůl jeden z vracejících se hráčů. K odraženém puku se pak dostal Podlaha, ani on jej ale z pravé strany za hostujícího brankáře nedostrkal. Po dalším odrazu už ale Miroslav Kuba dokázal dostat puk mezi tři tyče. Ve třicáté páté minutě přibyla na listině střelců hned dvě pardubická jména. Nejprve dokázal za domácího gólmana vyzrát Voženílek, o chvíli později kapitán Rohlík.

Na začátku třetí třetiny zapomněli hosté na Říčku, který se protáhl podél pravého mantinelu a od dolní hranice kruhu střílel. Olomouckého útočníka však dohrál jeden z hostů, a tak puk skončil hodně mimo. O chvíli později se snažil překvapit Sonnka Hoskovec, z těsné blízkosti ale neuspěl. Na druhé straně zahrozil rychlonohý Husták, který ale trefil jen loket Provazníka. Kohouti na konci utkání ještě zabrali. Svou aktivitu proměnili ve čtvrtý gól zásluhou Dennise Šťastného. Na ten pátý už ale čas nezbyl.