Report ze zápasu TRI vs. OLO (3:2)

HC Oceláři Třinec

logo

3:2sn

(1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)

logo

HC Olomouc

Už ve druhé minutě se prohnala do útoku Stuchlíkova lajna. Třinecký útočník se obtočil branky a zkusil puk poslat za Pospíšila, ten si ale prostor u tyčky pohlídal. Chvíli na to si ale dobrou pozici mezi kruhy našel Jan Kalus, který mířil přesně do pravého horního růžku. Kohouti pak museli čelit třineckému náporu v oslabení, střela Hrachovského od modré ale úspěch a další gól nepřinesla.

Ještě v přesilovce unikal po levé straně Jan Hladonik, kterému ale včas klepl do hokejky Rutar. O chvíli později se Hladonik ještě snažil dorážet těsně před Pospíšilem, protože ale promáchl, olomouckého brankáře neohrozil. V osmé minutě se pokusil překvapit Pospíšila Kofroň, jeho střelu ale hostující strážce svatyně schoval v lapačce.

V polovině první třetiny si až před Pospíšila sjel po pravé straně rychlonohý Kaukič, který ještě přihrával Lackovi. Tomu však přihrávka nesedla a puk ztratil. Přesilovku si pak zahráli i Kohouti, Klvaňovu tvrdou střelu se ale nikomu nepodařilo tečovat za Hlaváče. Chvíli před koncem přesilovky posílal Škoda dobrou přihrávku přes střední pásmo Beierovi, tomu ale puk sklouzl a zůstal na modré. Hned na to si cestu před Pospíšila razil Flok, mířil však vedle.

Těsně před koncem oslabení prokličkoval olomouckou obranou Janiczek, trefil ale jen připraveného Pospíšila. O něco později znovu zahrozila dvojice Lacka – Flok, když Lacka vyvezl puk po pravé straně a poslal jej do brankoviště, kde ještě zkoušel dorážet Flok. Přes bránící hráče ale kotouč mezi tři tyče nedostal. Po menším zmatku před Hlaváčovou bránou zkoušel najít ve 23. minutě skulinkuu u pravé tyčky Beier, Hlaváč ale kotouč včas přikryl.

O tři minutě později prokličkoval Horák mezi několika hráči až k Hlaváčovi, vracející se obránci mu ale klepli do hokejky. V polovině utkání vyjel Hlaváč rozehrávat za branku, dostal se ale mezi Říčku a Beiera, kteří s ním bojovali o puk. Olomouckým útočníkům se pak podařilo dostat kotouč do brankoviště, za Hlaváče už ale ne.

V polovině zápasu však bylo srovnáno. Ke slovu se dostala elitní formace Hanáků a Radek Jelínek mířil přesně nad rameno Hlaváče. Ve 33. minutě se snažil zužitkovat přesilovku střelou od modré Radzienciak, Pospíšil ale stihl nastavit beton. O tři minuty později se po špatné přihrávce Kohoutů dostal do útoku osamocený Flok, Pospíšil byl ale u puku rychleji a poslal jej do bezpečí pryč z pásma.

Netrvalo dlouho a Olomoučtí otáčeli vývoj utkání. Padající puk totiž dokázal srazit do branky už jednou úspěšný střelec Radek Jelínek. Tři minuty před koncem druhé části se do útoku hnal Macuh, který ještě hledal vlevo najíždějícího Beiera. Na olomoucké šestnáctce ale skoro viseli dva z třineckých hráčů. Chvíli na to to zkusila Macuhova lajna znovu, Říčku však odstavili od puku bránící hráči.

Devět vteřin před druhou sirénou to ještě v přesilovce střelou z pravého kruhu zkoušel Kaukič, trefil ale jen připraveného olomouckého brankáře. Ve 42. minutě uháněl na Pospíšila sám Kofroň, hostující brankář se ale v bráně roztáhl a třinecký forvard mířil jen do levého betonu. Na olomouckém brankáři si vylámal zuby i Flok, který se o chvíli později pokusil Kofroně napodobit.

Necelých šest minut před koncem zápasu však bylo znovu srovnáno. Grzegorz Radzienciak vymetl v přesilovce pravý roh olomoucké branky a postaral se tak o druhý gól Ocelářů. Osm minut před koncem znovu zkoušel překvapit Hlaváče Jelínek, mezi kruhy ale do puku spíš plácl, a tak domácího brankáře neohrozil. Hned na to však zahrozil Lacka, jehož střela proletěla jen těsně kolem olomoucké branky. Pár vteřin na to dorážel Říčkovu střelu Beier, a to natolik důrazně, že se to nelíbilo třineckým obráncům. Roztrhnout ale rozhodčí museli i Macuha s jedním z domácích hráčů.

Blízko k rozhodnutí zápasu měl Kalus, jehož střela z mezikruží Pospíšilovi poskakovala v náručí, nikdo z jeho spoluhráčů ale kotouč do branky dostat nedokázal. Půl minuty před koncem vyslal na Hlaváče dělovku od modré Klvaňa, domácí strážce svatyně ale puk schoval v lapačce.

Necelé dvě minuty před koncem se do samostatného úniku dostal Spálovský, trefil však jen Hlaváče. Napodruhé to pak zkoušek Marek, ani ten ale neuspěl. Ještě pár vteřin před koncem orazítkoval Macuh levou tyčku Hlaváčovy branky. Protože ale základní hrací doba ani prodloužení o vítězi nerozhodlo, následovaly samostatné nájezdy. Zatímco za Olomouc se prosadil jen Marek, domácí přelstili Pospíšila dvakrát a slavili výhru.