Report ze zápasu HKM vs. OLO (8:1)

Mountfield HK

logo

8:1

(2:0, 2:0, 4:1)

logo

HC Olomouc

Vstup do utkání se ze strany obou celků nesl v klidném duchu. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a první nebezpečná akce byla k vidění až po šesti minutách. To se do šance dostal hradecký Jakub Moník, střelu z bezprostřední blízkosti však za olomouckého muže v masce procedit nedokázal. Na druhé straně vyzkoušel pozornost Špirka Hajšman, jeho střelu z pravého kruhu však gólman Mountfieldu dobře viděl.

To druhá polovina první periody byla už o poznání atraktivnější. K vidění v ní byly hned dva góly v síti Hanáků z Olomouce. Nejprve ji v jedenácté minutě rozvlnil David Malík, který ve vlastním oslabení otevřel skóre utkání. O pár minut později ho pak následoval Patrik Hidveghy, který navýšil vedení domácího celku na 2:0. V závěru třetiny mohl snížit olomoucký Kuba, Špirek ale ukryl jeho střelu v lapačce.

Ani druhá dvacetiminutovka mnoho pohledných hokejových akcí nepřinesla, góly však ano. Nejprve se před brankou domácích usadili hosté, jedovku od modré čáry vyslal Hajšman, jenž však nedokázal dostat černou pryž za Špirka. Vzápětí ho následoval vyloženou šancí Kuba, jeho střela ale trefila jen masku hradeckého strážce svatyně.

Nedáš – dostaneš, známé pravidlo se potvrdilo i tentokrát. Po neúspěšném pokusu Olomouckých se totiž z branky radovali znovu domácí, na 3:0 zvyšoval Tomáš Zahradník. Olomoučtí po inkasované brance rozhodně nepůsobili odevzdaným dojmem, prudkou dělovku od modré vyslal Škoda, ani ta se však v hradecké síti neujala. Naopak Hradečtí byli úspěšní i počtvrté, pravý růžek olomoucké brány nádherně vymetl Dominik Řepík.

Třetí třetina, zejména pak její úvod, se musel fanouškům rozhodně líbit. Během necelých tří minut padly totiž rovnou tři branky. První dvě padly z holí hradeckých juniorů, trefili se Nicolas Bureš s Lukášem Brádlerem. Vytoužené branky se však hned vzápětí dočkali i hosté. První branku svého týmu vstřelil Radek Jelínek, jenž svou ranou připravil Špirka o čisté konto.

Brankové hody v hradecké FORTUNA aréně pokračovaly i nadále. Posedmé musel puk zpoza svých zad lovit Sonnek, kterého nekompromisně překonal Daniel Lier 7:1. Jenže ani to nebylo všechno. Osmým gólem završil hradeckou kanonádu Aleš Dufek. Tutovku měl ještě v poslední minutě na hokejce Jan Beier, Špirek ale předvedl excelentní zákrok a kotouč za svá záda nepustil.

Ačkoli skóre na světelné tabuli hovořilo jasně, ani po šedesáti minutách hry utkání neskončilo. Oba celky se dohodly na nastavení, ve kterém si chtěly vyzkoušet nový hrací systém, takzvaně prodloužení ve třech proti třem. Pomyslné skóre se tak zastavilo až na konečném výsledku 12:2.