Report ze zápasu PCE vs. OLO (2:3)

HC Dynamo Pardubice

logo

2:3

(0:2, 1:1, 1:0)

logo

HC Olomouc

Už po minutě a půl se mohly z prvního gólu radovat Pardubice. Domácí se v přesilovce snažili doklepnout puk za Pospíšila, olomouckému brankáři se ale povedlo zastavit puk na hranici brankové čáry. Chvíli na to dorážel před hostujícím strážcem svatyně Faltys za podpory Štefky, Pospíšil ale puk mezi tři tyče nepustil.

Z leté strany to pak na druhé straně zkoušel Marek, trefil ale jen připraveného brankáře. Ani Dušek si pak střelou zápěstím na Pospíšila nepřišel. Pardubice se dál aktivně tlačily do branky, a tak si Pospíšil na nedostatek práce stěžovat nemohl. Téměř v polovině první třetiny se potvrdilo nepsané pravidlo „nedáš – dostaneš“, když se Hanákům podařilo osvobodit z tlaku domácích, Rok Macuh se dostal do protiútoku a z levé strany mířil přesně pod horní tyč.

Netrvalo dlouho a Hanáci se radovali z další branky. Střelou z pravé strany vyzrál na Kulicha Pavel Tomaník, pro kterého byl zápas poměrně pikantní. Sám totiž v Pardubicích ještě ve starším dorostu hrál. Čtyři minuty před koncem první dvacetiminutovky se snažil před olomouckým brankářem dorážet Rohlík, hostující strážce svatyně ale včas utěsnil skulinky u pravé tyčky.

Tři minuty po začátku druhé periody se po pravé straně prohnal do útoku Podlaha, který se ještě snažil zmást soupeře kličkami v útočném pásmu, domácí ale nejmladšího člena olomouckého týmu nepustili k přihrávce. Červenobílí si pak zahráli další oslabení a Pardubice ukázaly, že přesilovky využívat umí, když až za záda Pospíšila mířil Jakub Planý. Chvíli na to dorážel před pardubickou brankou Jeklič, puk ale kolem pravé tyčky mezi tři tyče dostat nedokázal. Od modré se pak nahozením snažil překvapit Kulicha nahozením Janků, trefil ale jen boční síťku.

V polovině utkání si Hanáci zahráli druhou přesilovku. Kohouti se usadili v pásmu a hledali Kulichovu slabinu. Škoda od modré, ani Beier z pravé strany ale na pardubického maskovaného muže nevyzráli. Chvíli před koncem druhé třetiny si Hanáci brali svůj dvoubrankový náskok zpět, když střela Spurného od modré pardubickému brankáři vypadla, Matic Jeklič se na brankovišti nejlépe zorientoval a dorazil kotouč do brány.

Už na začátku třetí dvacetiminutovky prosprintoval před Pospíšila Rohlík, překonat olomouckého brankáře se mu ale nepovedlo. Pardubice pořádně zabraly a neustále se tlačily do branky, Pospíšil ale svůj tým v rozhodujících momentech podržel. Velkou šanci si pak vytvořili Tomaník s Beierem, recept na pardubického brankáře se jim ale v těsné blízkosti brankoviště najít nepovedlo. Jen dvě minuty před koncem Dynamo utkání zdramatizovalo, když z hranice brankoviště mířil přesně Matěj Štefka.

Minutu a půl před poslední sirénou vsadili domácí na hru bez brankáře, Zukal ale mířil přes několik bránících hráčů jen do betonů Pospíšila.