Report ze zápasu OLO vs. BRA (6:2)

HC Olomouc

logo

6:2

(2:0, 0:1, 4:1)

logo

HC Slovan Bratislava

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, kteří hned hledali recept na brankáře Slovanu. V tlaku jim pomohla také přesilovka, kterou si zahráli už během prvních dvou minut. Proměnit početní výhodu se jim však nepovedlo. Po přečkaném oslabení se však hosté zvedli a začali si hledat cestu před Sonnka. Olomoucká obrana však odváděla práci poměrně dobře, a tak gólman domácích příliš práce neměl. Netrvalo dlouho a Kohouti si zahráli další dvě přesilové hry, před hostujícím strážcem svatyně se jim však nedařilo udržet.

Těsně před koncem dlouhé přesilové hry pláchl olomoucké obraně ve vlastním oslabení hostující Vítek, který z mezikruží orazítkoval břevno Sonnkovy svatyně. Slibnou šanci si pak vypracovala i rychlonohá dvojka Dimitriev – Alexeev, když prvně jmenovaný zkoušel přelstít olomouckého brankáře střelou k pravé tyči. Když neuspěl, zkusil to po odrazu z druhé strany Alexeev.

Čtyři minuty před koncem první třetiny se rozvlnila síť za slovanským brankářem poprvé, když se prosadila nově složená první formace Kohoutů. Zatímco Jelínek s nejnovějším členem olomoucké kabiny Tomaníkem nahrávali, Dominik Marek střílel. A mířil přesně. Těsně před první sirénou mířil přesně další z útočníků, kteří do Olomouce přišli z Přerova, a to Denis Šťastný, kterého dobře našel Macuh.

Hosté ale zabrali a v polovině zápasu snížili náskok Hanáků na pouhou jednu branku, když po přihrávce Dimitrieva přesně mířil Artem Alexeev. Dvanáct minut nato bylo srovnáno, když Sonnka v olomoucké bráně překonal Egor Baranov. Třetí třetina už ale byla znovu v režii Hanáků. Vedení vrátil Hanákům ve 46. minutě benjamínek týmu Josef Podlaha, další tři góly pak padly v rozmezí pouhých pěti a půl minut. U dvou z nich navíc znovu asistoval Rok Macuh. Slovinský útočník nejprve nahrával Pavlu Tomaníkovi o chvíli později vyzrál na hostujícího brankáře po přihrávce Macuha Radek Jelínek.

Forvard, který na Hané působí druhým rokem se tak se třemi body za tři asistence stal nejproduktivnějším hráčem utkání. Definitivní tečku za zápasem pak udělal Jan Beier.