Report ze zápasu OLO vs. HKM (1:8)

HC Olomouc

logo

1:8

(0:2, 0:5, 1:1)

logo

Mountfield HK

Přípravný zápas s Hradcem Králové nevycházel olomouckým starším dorostencům už od prvních minut. Hned po padesáti dvou vteřinách totiž dokázal zblízka procpat puk za Schejbala Mašín. Pár minut na to se až před domácího strážce svatyně dostali Kukla s Jakubcem, hostujícím útočníkům se ale nepodařilo protlačit puk kolem pravé tyčky Schejbalovy branky.

Do útoku pak prosprintoval po levé straně Sklenář, který za kruhem přenechával puk Mašínovi. Ten obkroužil branku a puk Sklenářovi vracel, hostující útočník už ale neměl dost času na to, aby zakončil. Už v první polovině první třetiny přečkali hráči Mountfieldu také oslabení, hned po něm navíc znovu našli recept na olomouckého brankáře. Jirásek předvedl dobrou orientaci před brankovištěm a vyražený puk poslal přesně pod horní tyč Schejbalovy branky.

I ve zbytku první periody Královéhradečtí potvrzovali roli favorita, další branku se jim ale přidat nepovedlo. Naopak v prostřední části skončil puk v síti za olomouckými brankáři hned pětkrát. Už ve 25. minutě mířil přesně Sklenář, o dvě minuty později slavil střelecký úspěch i Matouš. S góly ale jako by se ve druhé třetině roztrhl pytel. Chvíli po polovině zápasu přidal další gól Jirásek, tentokrát už za záda Galušky, dvě minuty nato se už Jirásek radoval z hattricku, který si na Hané vystřelil právě Jirásek.

Na konci druhé dvacetiminutovky přidal už sedmý gól Šlaicher. Hanáci ale jako by ožili a snažili se alespoň o český úspěch. To se jim také povedlo, když na do té doby bezchybného Koubu našel recept Jan Janečko. Jenže Mountfield nešel pro odpověď daleko, definitivní tečku za třetinou, ale i za utkáním, udělal znovu Jirásek>.