Report ze zápasu OLO vs. ZLN (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2sn

(1:0, 1:1, 0:1 – 0:0)

logo

PSG Berani Zlín

Už ve čtvrté minutě dostali příležitost ukázat, jak si vedou v početní převaze, Zlínští. Přesilovku však využít nedokázali. Naopak o necelých pět minut později se z první branky radovali Kohouti, když přesnou mušku prokázal důrazný Miroslav Skopal. Ševci se pak snažili rychle odpovědět, a tak, když se po Chalupově střele puk odrazil až na modrou čáru, Kočica dlouho neváhal a pálil. Útočník Zlína ale mířil vysoko nad Galuškovu svatyni.

V polovině utkání si dvě velké akce vytvořil znovu aktivní Skopal, který nejprve ujel zlínské obraně a těsně před Kořenkem zkusil bekhendový blafák, s tím ale proti hostujícímu brankáři neuspěl. O chvíli později to zkusil tvrdou střelou z dolní hranice pravého kruhu, trefil ale jen chrániče připraveného gólmana v modro-žlutém dresu.

Ve třicáté třetí minutě se z gólu radovali také Ševci. Marek Nesrsta si našel na pravé straně dost prostoru a prostřelil bezmocného Slavíka, který v polovině utkání nahradil v brance Galušku. Netrvalo ale dlouho a domácí si brali vedení zpět, když se trefil David Štefka.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky to Kristek se Zmeškalem zkoušeli hned nadvakrát. Z pravé strany však nejdřív neuspěl Zmeškal, o chvíli později poslal puk do betonů Slavíka Kristek. Rychlonohý Fajkus pak měl blízko ke gólu ve 45. minutě, když využil nepozornosti domácí obrany a po pravé straně se dostal až před Galušku. Olomoučtí obránci se ale přece jen stihli vrátit a Fajkuse zastavit.

Deset minut před koncem základní hrací doby zahrozila aktivní dvojice Pěcha – Palinek, když olomoucká jednadvacítka vyvezla puk až do útoku, kde ještě přihrávkou hledala Pěchu, toho však k ledu stáhl jeden z hostujících útočníků, a tak neměl šanci zakončit. Pak se ale o slovo znovu přihlásili Zlínští, konkrétně Kryštof Knápek, který prokázal dobrou orientaci na brankovišti a poslal puk za Slavíkova záda.

Kvůli nerozhodnému stavu následovalo prodloužení. Palinek už v úvodu zkusil pozornost zlínského brankáře, mířil ale příliš vysoko nad svatyni hostů. Hezkou akci pak předvedli Janošek s Kočicou. Janošek zkusil rozhýbat brankáře a dostat puk do branky z pravé strany, to se mu ale nepovedlo, o chvíli později zkoušel nacpat kotouč do olomoucké svatyně z opačné strany Kočica, proti jeho střele se však Slavík stihl natáhnout a puk vyrazit.

Protože vítěze neurčilo ani prodloužení, přišly na řadu samostatné nájezdy, kde tentokrát rozhodla jediná série. Za Olomouc se trefil kapitán Martin Pěcha, zatímco Marek na olomouckého brankáře nevyzrál.