Report ze zápasu ZLN vs. OLO (4:1)

PSG Berani Zlín

logo

4:1

(1:0, 0:1, 3:0)

logo

HC Olomouc

První šanci zápasu si vypracovali hosté. Byl to Macuch, který dostal parádní přihrávku přes střed hřiště a z druhé vlny okamžitě pálil na Hufa. Ten měl s jeho střelou trochu potíže, ale nakonec si poradil. Po něm se osmělili i ševci. Karafiát si poklepal hokejkou o led, dostal přihrávku zpoza brány, ale Pospíšil se stačil přesunout proti jeho ráně z první.

Zlín si tak musel ještě tři minuty počkat. Ve 13. minutě tak Gago poslal puk přes střed kluziště na druhou stranu, kde se do puku opřel Daniel Gazda a jeho rána skončila v síti. Vyrovnat mohl Kuba, ale branku přestřelil.

Druhá třetina dlouho žádnou pořádnou akci nenabídla. Až ve 31. minutě si Fryšara poklepal o přihrávku na modré čáře, dostal ji a uháněl z boku proti Pospíšilovi. Pokusil se o střelu, ale ta skončila nad brankou olomouckého gólmana.

Hosté tak záhy trestali. Galvas poslal přihrávku před branku, kde byl připravený Matic Jeglič, který si poté poradil i s Hufem a poslal puk za jeho záda. Tento stav vydržel i do konce druhé třetiny. Závěrečných dvacet minut tak slibovalo napínavý boj.

Jenže nebylo tomu tak. Zlínský hurikán začal ve 48. minutě, kdy měl po individuální akci šanci Václavek, ale ten ještě neuspěl. Pak už ale přišlo devět sekund olomoucké hrůzy a zlínské radosti. Nejprve Bainar poslal puk na Jiřího Karafiáta, ten si ho zpracoval a dostal ho za záda ležícího Pospíšila.

Za devět sekund už to bylo o dva góly. Po vyhraném buly poslal Gazda přihrávku na Štěpána Fryšaru, který si poradil v rychlosti s obráncem, najel až k brankáři a kličkou do forhendu zametl puk do sítě. Dva rychlé góly Olomouc zlomily. V 53. minutě se ještě prosadil Viktor Bainar, když Pospíšilovi propadla jeho střela z kruhu. Ševci pak utkání v klidu dohráli a dokráčeli k vítězství 4:1.

OHLASY

Robert Svoboda (PSG Zlín): Po včerejší nešťastné porážce 0:1 v Třinci, jsme si na sebe trochu vytvořili tlak. Hráči ale hráli s chutí a vstup do utkání byl dobrý. Oba gólmani chytali v obou utkáních velmi dobře. Zápas jsme si trochu zkomplikovali, když jsme dostali vyrovnávací gól. Malinko jsme propadli nervozitě, ale to je spojené i se začátkem soutěže. Myslím si, že jsme nakonec vyhráli zaslouženě. Byli jsme o něco lepší a těch příležitostí jsme měli víc. Jsme rádi, že máme po dvou kolech aspoň tři body. I když včera se nám nepovedlo bodovat v Třinci, kde jsme taky měli možnost získat aspoň bod.