Report ze zápasu OLO vs. KOM (3:6)

HC Olomouc

logo

3:6

(2:1, 1:2, 0:3)

logo

HC Kometa Brno

Domácím vstup do utkání příliš nevyšel, když už ve třetí minutě špatně střídali, což neuniklo rozhodčím, a tak byli potrestáni. Kometa přesilovkou nepohrdla a po pár sekundách otevřela skóre zápasu díky kapitánovi Petru Kratochvílovi. O pár minut později nechybělo mnoho a Kratochvíl mohl být u dalšího gólu Brna, když si v útoku několikrát prohodil puk s Gajarským a nakonec střílel kolem pravé tyčky, Sonnek si jeho pokus ale dobře pohlídal.

Olomouc si pak zahrála další oslabení, když na trestnou putoval Spurný. Ve vlastním oslabení ale Kometě pláchl Macuh, který zkusil překvapit Dostála tvrdou střelou z mezikruží. Hostující brankář si ale dokázal s klidem poradit. V polovině zápasu se při návratu z trestné lavice dostal do útoku Lukáš Spurný a propálil brankáře Jihomoravanů.

O pár minut později putoval na trestnou lavici další z Olomouckých, a to Beier. Kometě ale třetí přesilovka příliš nevycházela. To potvrdil i Pavel Tomaník, který Dostála prostřelil ve vlastním oslabení z pravé strany.

Ještě chvíli před první přestávkou se před brněnským brankářem objevil sám Jeklič, snížit náskok Komety ale nedokázal. Na začátku třetí dvacetiminutovky hledal recept na Dostála marně i Macuh, urostlý slovinský útočník však včas natáhl beton. Na začátku druhé třetiny dokázal vyzrát na Sonnka Andreas Jajcay a srovnal krok. V pětadvacáté minutě se před Sonnkem objevili Gajarský s Horkým, vyšachovat olomouckého brankáře se dvojici Hanáků ale nakonec nepovedlo.

Pak se skóre měnilo dvakrát během dvaceti devíti vteřin, když nejprve poslal Kometu do vedení Daniel Kabelka, hned na to ale přidal další gól Hanáků Miroslav Kuba. Právě olomoucká devětaosmdesátka mohla vrátit Olomouci vedení, Kuba ani Tomaník ale nakonec kotouč až za brankovou čáru nedostali.

Rozhodující pětiminutovka ale přišla od devětačtyřicáté minuty, když se za záda olomouckého brankáře trefili hosté hned třikrát, a to zásluhou Roberta Havláta, Luboše Horkého a Dominika Knapa. Pár minut před koncem utkání ještě zahrozil Jeklič, který se znovu objevil sám před Dostálem, skóre utkání už ale změnit nedokázal.