Report ze zápasu CEM vs. OLO (2:1)

HC České Budějovice

logo

2:1

(1:1, 1:0, 0:0)

logo

HC Olomouc

První třetina přinesla vyrovnanou hru na obou stranách, kdy se týmy střídaly v iniciativě a vždy jeden mančaft podnikl jeden, maximálně dva nájezdy do pásma soupeře, končící buďto střelou nebo jiným zakončením, a poté byl zase u puku tým druhý. Také proto byl po první třetině stav stále nerozhodný, pouze s číslicí jedna svítící na obou stranách skóre. Jako první přiskočila domácím, když Nazarij Babčuk vyslal od modré projektil, který ještě tečoval Miroslav Tejko a puk propadl Sonnkovi mezi betony. O minutu a půl později už ale svítilo červené světlo i za Paterou. To totiž Jan Beier našel zpoza branky volného Pavla Tomaníka, který Paterovi poslal puk mezi nohy dřív, než budějovický gólman stačil zakleknout.

Prostřední dějství se neslo ve znamení bojů o vedení. Více šancí pro to měla Olomouc, která mnohokrát byla velmi blízko propálení Patery. Ani dvě rychle po sobě jdoucí přesilovky jí ale nestačily a na řadu tak přišla známá fráze ,,nedáš – dostaneš“. Jakub Doktor se po neúspěšném nájezdu jeho pětky na Sonnka na chvíli v útočném pásmu zdržel, zatímco jeho pětka ujížděla na svoje pozice před Paterou. Kapitánovi domácích se ale díky zdržení povedlo zachytit rozehrávku olomouckých beků a vyslal puk k levé tyči Sonnkovy klece a v rychlostním mini souboji byl kotouč o půl vteřiny rychlejší než olomoucká jednička.

V poslední třetině hosté ještě zvýšili tlak na obranu a hlavně gólmana Budějovic, kteří se dohromady museli hodně činit, aby Olomouc zápas ještě nezdramatizovala. Velmi blízko k tomu byl sám kapitán hostí Macuh, který prokličkoval obranou a snažil se silou a za pomoci zbytku jeho pětky procpat puk za Pateru, což se nelíbilo budějovické obraně a na ledě vznikly hned tři ostré šarvátky. Motor sám se snažil si vytvořit ještě větší záchranný polštář, ani Václav Sonnek ale nechtěl zradit své spoluhráče v boji o vyrovnání a tak ani při olomoucké hře bez gólmana třetí třetina gól nepřinesla, což opět znamenalo vítězství domácích, kteří tak ukončují šňůru čtyř zápasů během pěti dní, ve kterých ani jednou neprohráli a jejich neporazitelnost tak trvá již pátý zápas.

OHLASY

Luboš Rob st. (HC Motor České Budějovice): Olomouc mě překvapila, hrála silový a fyzický hokej a my jsme se s tím potýkali. Bohužel jsme opět při stavu 2:1 nedali góly, které jsme dát měli a bylo to drama až do konce, ale štěstí se k nám přiklonilo a musím kluky pochválit za skvělou sérii.