Report ze zápasu OLO vs. PCE (4:1)

HC Olomouc

logo

4:1

(1:0, 2:0, 1:1)

logo

HC Dynamo Pardubice

Kohouti vstoupili do utkání velmi aktivně, když už ve čtvrté minutě dokázali využít nabídnutou početní výhodu a jedenáct vteřin před jejím koncem nasměroval puk za Vlkova záda Lukáš Spurný. Hned nato mířil před Pospíšila Martinec, který olomouckého brankáře ještě rozhýbal a mířil k levé tyči. Domácí strážce svatyně se ale včas přesunul. O pár minut později uháněl do útoku Hoskovec, před kterým se ještě vracel Spurný. Ten hostujícímu útočníkovi vypíchl puk a poslal jej Zabloudilovi, který okamžitě otáčel hru.

Na začátku druhého dějství uskočili Kohouti Dynamu už do dvoubrankového náskoku, když se z rychlého protiútoku prosadil Rok Macuh. Ve 27. minutě se znovu až před olomouckou branku dostal Hoskovec, kterého ještě dobrusloval jeden z domácích. Pardubický útočník neváhal a z mezikruží střílel, trefil ale jen lapačku Pospíšila.

Jen necelá minuta pak ale stačilo Olomouckým k tomu, aby přidali třetí gól, když přesně k pravé tyči mířil Pavel Tomaník. V polovině utkání doráželi před brankou Pardubic Jeklič s Kubou, Vlk ale dokázal všechny dorážky pokrýt. Krásnou akci pak předvedla lajna ve složení Cach, Šťastný a Zabloudil za asistence Holiše v obraně. Cachovi sice po několika kličkách v útočném pásmu utekl puk, Holiš se však pro něj stihl vrátit a z vlastního pásma jej poslal Šťastnému. Ten předal puk najíždějícímu Zabloudilovi, který z pravé strany mířil do skulinky mezi Vlkem a levou tyčkou. Hostující brankář puk stihl se štěstím vytěsnit, a tak kotouč trefil tyčku a boční síť.

Ve 35. minutě měli velké štěstí Olomoučtí. Až před Pospíšila prokličkoval Bureš, který hledal skulinku u levé tyčky. Pardubickou pětadvacítku poslal k ledu Hudeček, Pospíšil ale neměl puk pod kontrolou a zasahoval až téměř za brankou. Z těsné blízkosti to pak zkoušel Macuh, který ujel hostující obraně, trefil ale jen připraveného brankáře.

Na začátku třetí třetiny byly hodně blízko gólu Pardubice, když si puk před olomouckou brankou prohodili Dušek s Voženílkem. Hostující hráč se sedmnáctkou na dresu mohl střílet do prázdné branky, Pospíšila ale mezi třemi tyčemi zastoupil Jelínek. Necelé dvě minuty na to ale David Voženílek své zaváhání napravil, když mířil nad rameno Pospíšila.

Deset minut před koncem mohli další branku přidat Šťastný se Zabloudilem, olomoucká sedmička ale nezpracovala puk tak, jak chtěla. Po levé straně se pak protáhl do útoku Zukal, který mohl střílet do odkryté brány, olomoucký strážce svatyně se ale včas přesunul. Definitivní tečku za utkáním pak udělal Rok Macuh, který si trefou do prázdné branky tři minuty před koncem zápasu připsal druhý gól.