Report ze zápasu KOM vs. OLO (3:2)

HC Kometa Brno

logo

3:2

(0:0, 2:1, 1:1)

logo

HC Olomouc

Olomoučtí vstoupili do utkání aktivně a už po pár vteřinách se nastěhovali před brněnského brankáře, Dostál ale nemusel zasahovat. O chvíli později zahrozil před olomouckou svatyní Horký, který po pravé straně pláchl hostující obraně a zkoušel pozornost Davida Marka střelou k bližší tyči. Hostující brankář ale včas nastavil levý beton.

Postupem času se však častěji před klec soupeře dostávali domácí. Olomoucký brankář si ale s pokusy Jihomoravanů dokázal s klidem poradit. V deváté minutě zkoušel dostrkat puk za Davida Marka znovu Horký, u levé tyče ale dost prostoru nenašel. Hned po buly chtěl překvapit prudkou střelou brankáře v červeném Gajarský, hostující strážce svatyně ale vytáhl parádní zásah lapačkou.

Už na začátku druhé třetiny se před Dostála prohnal Macuh, urostlý útočník ale těsně před brněnským brankářem přišel o puk. O chvíli později se puk pokoušel dostrkat za domácího strážce svatyně Tomaník. Důraz olomouckého útočníka se ale nelíbil domácím, kteří si s ním ještě něco vyříkávali, a tak rozhodčí rozdělili dvouminutové tresty na obě strany.

V přesilové hře čtyři na tři zkusil své štěstí střelou z mezikruží Furch, olomoucký brankář měl ale betony na svém místě. V polovině utkání Kometa hosty znovu zatlačila, na střelu z mezikruží ale David Marek dobře viděl a betony včas sklapl k sobě. Pak ale Kometa potrestala dvojnásobné vyloučení Kohoutů, když se po závaru před brankou trefil Tomáš Mlynář. Hanáci ale bleskově reagovali a po střele Pavla Tomaníka bylo srovnáno.

Chvíli před koncem druhé třetiny šli Kohouti znovu do čtyř, Kometě ale přesilová hra příliš dlouho nevydržela a na trestnou se poroučel jeden z domácích. Ve hře čtyři na čtyři pak mohl poslat Kohouty do vedení Kuba, od levé tyčky ale mířil příliš vysoko. Necelé dvě minuty před druhou přestávkou poslal Jihomoravany znovu do vedení tečí k pravé tyči Radim Ferda.

Neuplynuly ještě ani čtyři minuty závěrečné dvacetiminutovky se gólu dočkal i aktivní Luboš Horký, který mířil nad lapačku Davida Marka. Deset minut před koncem první třetiny se Kometa znovu nastěhovala před olomouckého brankáře a Škvrně mohl dorážet do odkryté brány, David Marek ale stihl k tyči natáhnout beton.

Kohouti nakonec utkání ještě zdramatizovali minutu a půl před koncem, když se před Dostálem nejlépe zorientoval Denis Štastný a mířil do odkryté brány.