Report ze zápasu VIT vs. OLO (7:2)

HC Vítkovice Ridera

logo

7:2

(3:1, 0:1, 4:0)

logo

HC Olomouc

Už v prvních minutách se před olomouckou branku nastěhovali Vítkovičtí. Balážovu střelu k pravé tyči ale Sonnek raději přikryl a přerušil hru. Gabrhelíkova střela z vrcholu kruhu o minutu později moc přesnosti nepobrala, a tak skončil puk na zadním mantinelu.

Po pokusu Rašky zase rychle uklízel puk do bezpečí Janků. Chvíli na to se až před vítkovického brankáře dostal Kuba, mířil ale nad branku. Z rychlého protiútoku pak vytěžili Vítkovičtí to, co chtěli a potřebovali, když Sonnkovi nedal šanci Daniel Kurovský.

Velmi rychle dokázali domácí potrestat i faul Hustáka, když kotouč za Sonnka poslal v početní výhodě zkušený Daniel Krenželok.

V polovině první třetiny se Kohouti ukrojili z náskoku domácích, když přesilovou hru přesnou střelou využil Radek Jelínek. Vyzrát na Sonnka se pak dělovkou od vrcholu kruhu snažil vítkovický kapitán, Sonnek ale včas nastavil levý beton. Tváří v tvář vítkovickému strážci svatyně se pak objevil Jeklič, který domácího brankáře rozhýbal a hledal místo u pravé tyčky. To ale nenašel.

V 16. minutě se síť za olomouckým maskovaným mužem rozvlnila potřetí, když Malinovu přihrávku nasměroval k pravé tyči Dominik Raška. Sonnek se po kotouči natahoval marně. V poslední minutě první třetiny se ještě snažil doklepnout puk za Sonnka Toman, olomoucký brankář ale včas sklapl betony.

Do samostatného úniku se poté dostal Říčka, z pravého kruhu ale mířil vedle levé tyčky. Ve 24. minutě nabral ve středním pásmu rychlost Toman, který si stáhl puk doleva a rychle střílel, Sonnek ale jeho pokus vyrazil špičkou betonu.

Na druhé straně se pak snažil vyzrát na vítkovického brankáře Cach, trefil ale jen chrániče připraveného Kardinála. Téměř v polovině utkání vybojoval před vítkovickou brankou puk Marek, z těsné blízkosti jej ale za vítkovického brankáře neprocedil.

Hned ve dvou ujeli před vítkovickou svatyni Kuba s Beierem, Kubovi ale přihrávka před brankářem nesedla. O chvíli později se špatně pochopili Beutl s Hustákem, když Beutl sice našel před brankou najíždějícího Hustáka, tomu ale kotouč přeskočil hokejku.

Ve 34. minutě se z další branky radovali Hanáci, když v přesilové hře mířil téměř z poloviny hřiště přesně Jindřich Kolovratník, který se tak dočkal letošního premiérového gólu v olomouckém dresu. Minutu před koncem druhé třetiny si Kohouti zahráli další oslabení, Šenderova střela z vrcholu levého kruhu ale jen vyprášila Sonnkovy betony.

Hned na začátku třetí dvacetiminutovky trestali Vítkovičtí další faul Kohoutů, když do odkryté branky mířil Daniel Kurovský. Čtyři minuty po začátku třetí dvacetiminutovky se snažil prokličkovat před Sonnka Šendera, narazil ale na připraveného olomouckého brankáře. O tři minuty později prokázali Vítkovičtí dost důrazu před brankou, když nadvakrát dorazil puk za Sonnka Jozef Baláž.

Deset minut před koncem napřáhl k tvrdé střele na modré Marek, Olomoučtí ale ani z dorážek puk za vítkovického brankáře nedostali. V 54. minutě bylo na vítkovické střídačce znovu veselo, když po dorážkách procedil puk z pravé strany za Sonnka Jozef Baláž a připsal si tak druhý gól v utkání. Definitivní tečku za utkáním pak necelou minutu před koncem udělal Radim Štěpánek.