Report ze zápasu OLO vs. MBL (1:2)

HC Olomouc

logo

1:2sn

(0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

logo

BK Mladá Boleslav

Už v páté minutě se před mladoboleslavskou brankou natahoval po puku Macuh, doklepnout puk k pravé tyči se mu ale na poslední chvíli nepodařilo. O chvíli později chtěl Groha střelou z těsné blízkosti překvapit Kuba, puk ale zamířil trochu vysoko nad horní tyč branky hostů.

Hosté pak chybovali v rozehrávce a Cach se hnal do rychlého protiútoku. Olomoucká desítka prokličkovala až před Grohovu branku, trefila ale jen zadní mantinel. Ve 33. minutě se před Pospíšilem protáhl Peterka a z hranice brankoviště zkoušel protlačit puk za olomouckého brankáře, ten ale puk za svá záda nepustil.

O chvíli později se ale z první branky radovali Bruslaři, když rychlý protiútok zakončil přesnou střelou z pravého kruhu Jiří Veselý. Ve třicáté šesté minutě zkusil překvapit Groha olomoucký kapitán Marek. Jeho střela sice hostujícímu brankáři vypadla z lapačky, na dorážku ale nikdo nedosáhl.

Deset minut před koncem základní hrací doby ale bylo srovnáno. Hanáci nepohrdli přesilovou hrou a po tvrdé střele Miroslava Kuby z mezikruží se kotouč zastavil až v síti mladoboleslavské branky. Jen o pár sekund později vytáhl velmi dobrý zákrok Pospíšil, když se proti němu hosté hnali ve dvou. Dančišin pak dostal těsně před olomouckou klecí dobrou přihrávku a z levé strany mohl střílet do odkryté klece, Pospíšil se ale včas přesunul a roztáhl betony.

Do rychlého protiútoku se pak dostal aktivní Macuh, z pravé strany ale trefil jen výstroj připraveného Groha. Zleva pak dorážel Marek, ani ten si ale na brankáře bruslařů nepřišel. Dvě minuty před koncem znovu ohrožoval olomouckou branku Dančišin, domácí brankář ale vytáhl proti jeho střele efektní zákrok lapačkou.

Protože ale v základní hrací době ani v prodloužení další branka nepadla, rozhodnout musely samostatné nájezdy. V těch se jediným úspěšným střelcem stal Oscar Flynn, který tak vystřelil Bruslařům bod navíc.