Report ze zápasu HAV vs. OLO (3:1)

AZ Heimstaden Havířov

logo

3:1

(0:0, 2:0, 1:1)

logo

HC Olomouc

První třetina nepřinesla nijak zajímavou podívanou a z toho vyplynula i existence jen minima šancí. Za zmínku tak stojí snad jen pokusy Račka a Pastora za havířovské, či Holiše a Pěchy za Kohouty.

To druhá třetina začala více zostra. Zejména hosté byli hodně aktivní, ale skóre otevřeli domácí. Jan Bambula sebral hostům puk při rozehrávce a rychle jej pod gólmanem Schejbalem poslal do branky 1:0. Chvíli na to mohl zvýšit Pawliczek, ale těsně minul růžek olomoucké branky.

Pak se po šarvátce v havířovském brankovišti zaplnily trestné lavice, ale hrálo se 5 na 5, a i když měla hra rychlý spád, vyložené šance nepřišly. Až ve 32. minutě v situaci 2 na 1 zakončoval olomoucký Pěcha, Matoušek v kleci AZetu však byl pozorný. Na začátku 36. minuty se domácím povedla pohledná útočná akce a rázem šli do dvoubrankového vedení. Lukáš Juhász využil pěkné souhry svých spoluhráčů a přesnou střelou k tyči překonal podruhé Schejbala.

Navýšit vedení AZetu mohl ve 48. minutě Janeček, ale jeho dorážka po střele Zíkové se odrazila jen od tyče. To se hrálo ve čtyřech, a když pak dostal Havířov krátkou dohrávku přesilovky, udeřil potřetí. Szturcovu střelu Schejbal jen vyrazil, a Adam Hilšer puk hbitě bekendem poslal pod víko.

Hosté se ale ani za tohoto stavu nevzdali a Matoušek v bráně AZetu se musel opakovaně co otáčet. Ve skórování zabránil Paťavovi, Holišovi či Hilšerovi. Kapituloval až v olomoucké přesilovce necelé dvě minuty před koncem. To dostal Martin Pěcha nabito z poza branky a střelou z první poprvé rozvlnil havířovskou síťku. Více už se ale nestalo a tak AZ Havířov porazil ve vyrovnaném utkání HC Olomouc 3:1.

OHLASY

Tomáš Urbánek (AZ Havířov): My jsme ne zrovna šťastně vstoupili do utkání, soupeř byl aktivnější. Ale pomohl nám ve druhé třetině první gól a zlepšený výkon. V dalším průběhu jsme neustoupili z naší hry, nezatáhli jsme se, ale byli jsme aktivní a i díky výbornému výkonu brankáře dovedli utkání do vítězství.