Report ze zápasu ZLN vs. OLO (3:2)

PSG Berani Zlín

logo

3:2

(0:1, 1:1, 2:0)

logo

HC Olomouc

První třetina příliš vzruchu nenabídla, ale hned první šance skončila gólem. Byla to Olomouc, kdo šel ve třetí minutě do vedení. Kažimír předal ve středním pásmu puk Tomáši Dajčarovi, který se vřítil do útočné třetiny, natáhl si puk na střed hřiště a přesnou střelou na bližší tyč propálil Kořénka v brance Zlína. Hosté mohli své vedení navýšit, když se Štefka dostal mezi kruhy, odkud vypálil, ale jeho pokus vytěsnil zlínský gólman ramenem nad branku. Po první třetině se tak šlo dob kabin za stavu 1:0 pro Olomouc.

Ve druhé části se čekalo na první větší šanci do poloviny třetiny, ale ta taky hned přinesla i gól. Zlínu se podařilo vyrovnat a byla to poměrně nevšední trefa. Matěj Pröschl se v oslabení vydal k olomoucké bráně. Dostal se ke střele, kterou sice Galuška vyrazil, ale následně se puk odrazil zpět k Pröschlovi a od jeho nohy zamířil za záda olomouckého gólmana. Bylo tak vyrovnáno, ale tento stav vydržel jen necelých pět minut. Pak si hosté vzali vedení zpět. Zlín nevyužil přesilovku pět na tři, a tak přišel trest. Pěcha našel zpoza brány Daniela Paťavu, který se ocitl sám před gólmanem a svou střelou mu nedal žádnou šanci. Hosté tak odcházeli do šaten s vedením 2:1.

Třetí třetina ale byla plně v režii domácího týmu. Nejprve měl šanci Pröschl, ale tomu v poslední chvíli vložil do střely hokejku jeden z obránců a zřejmě tak zabránil gólu. Pak tečoval střelu před Kořénkem Skopal, ale puk nasměřoval jen do ochranné sítě. Gólu se berani dočkali až při přesilovce v 52. minutě. To se po kombinaci trefil z kruhu Lukáš Zmeškal, který tak srovnal stav duelu. Uběhla minuta a půl a Zlín se dostal do vedení. Galuška si nenačasoval výjezd z branky, kdy šel pro puk až na kruh. Dřív se ke kotouči dostal Matej Pröschl, který kotouč vypíchl do strany, objel gólmana a zakončil do prázdné klece. Tím také o utkání rozhodl. Olomouc si už v závěru nedokázala vytvořit tlak a právě naopak mohla ještě inkasovat, když za Galuškou dvakrát zvonila tyč.