Report ze zápasu TRI vs. OLO (7:2)

HC Oceláři Třinec

logo

7:2

(2:0, 1:1, 4:1)

logo

HC Olomouc

Do zápasu vstoupili mnohem lépe Oceláři. Odehráno bylo pouhých sedmašedesát sekund a třinecká střídačka již slavila úvodní trefu utkání. Po přihrávce Adama Rašky pálil z levého kruhu Marek Havránek a domácí sedmička se odtud trefila přesně nad rameno Galušky.

Kohouti mohli srovnat v šesté minutě, střela jednoho z hostujících útočníků ovšem skončila pouze na tyči a uspět se hráčům v červených dresech nepodařilo ani s dorážkou do odkryté části klece.

Poté si ovšem dávku štěstí vybrali také hráči Olomouce. Na modré čáře se do kotouče opřel Timotej Marguš a jeho ránu zastavovala až horní tyč Galuškovy klece. Na druhé straně pak hosté nedostali puk za ležícího Ochmana a už se pomalu zdálo, že úvodní část skončí za jednobrankového vedení Třince.

Proti byl ovšem Dan Przybyla. Třinecký útočník obdržel přesnou přihrávku do mezikruží a prudkou střelou nedal gólmanovi Olomouce šanci zasáhnout. Devětatřicet sekund před sirénou tedy Oceláři odskočili svému soupeři do dvoubrankového vedení a tento náskok si také odnesli do kabiny.

V prostřední části hrozil jako první Jonáš Peterek, jenž ujel do brejku. Olomoucký gólman měl ale u sebe betony včas a nedovolil tak Ocelářům odskočit na rozdíl tří gólů. K tomu došlo až o pár minut později.

V početní výhodě pět proti třem si svěřenci trenéra Wojnara několikrát vyměnili kotouč, poté přišla prudká rána Timoteje Marguše od modré čáry a tento projektil zastavovala až síť za zády Galušky.

V dvaatřicáté minutě neuspěl s dorážkou do odkryté části klece Adam Raška a následně už se první trefy dočkali hosté. V přesilové hře se povedenou individuální akcí blýskl Jiří Krátký, jenž svůj průnik zakončil střelou mezi betony Ochmana.

Poté se velmi efektním zákrokem blýskl Galuška. Olomoucký gólman vytasil svou lapačku proti ráně Filipa Rufera od modré čáry. Víc už se ve prostřední dvacetiminutovce nestalo a domácí tak byli opět v dvoubrankovém vedení.

V poslední třetině se na ledové ploše rozpoutala gólové přestřelka. V čase 41:12 se v oslabení ocitl sám před olomouckou svatyní René Najsar a mezi betony hostujícího gólmana uklidil puk do sítě.

Následně si Galuška vybral slabší chvilku. Už se totiž zdálo, že má brankář hostů po ráně Dana Przybyly z mezikruží puk pod kontrolou, ten ovšem pomalu proklouzl až do sítě a Oceláři tak rázem vedli už o čtyři góly.

Kohouti ale měli přichystanou bleskovou odpověď a hned vzápětí snížil Miroslav Skopal, jenž využil menšího závaru. O další korekci se poté snažil Jan Janečko, jeho ránu ovšem dokázal Ochman vyrazit mimo.

Krátce nato si Oceláři zahráli v početní výhodě. Marek Havránek zavezl puk až před branku hostů, odkud jej za záda Galušky usměrnil Adam Raška a poslední slovo pak měl René Najsar, jenž stanovil skóre na konečných 7:2 rovněž gólem z početní výhody.