Report ze zápasu OLO vs. TRI (3:5)

HC Olomouc

logo

3:5

(0:3, 2:1, 1:1)

logo

HC Oceláři Třinec

Už v první minutě mohli otevřít skóre utkání hosté, když se kolem olomoucké branky obtočil aktivní Peterek a hledal skulinku u levé tyčky. Domácí brankář však jeho střelu dobře viděl a puk vyrazil. Třinecký útočník to zkusil ještě jednou, ani tentokrát ale na Galušku nevyzrál. Chvíli na to zůstala nevyužita asi největší šance Ocelářů. Galuška vyjel za branku rozehrávat puk, špatně se ale pochopil s obránci a za svou klecí zůstal sám s napadajícím Raškou. Třinecký útočník zachytil puk a stáhl si jej před úplně prázdnou bránu, přes dva hráče skákající do střely ale nedokázal zamířit přesně a kotouč jen těsně prošel brankovištěm!

Netrvalo ale dlouho a Třinec se přece jen radoval z prvního gólu. Aktivní Raška vyvezl puk do útoku, kde se po zásahu domácích kotouč odrazil k Molinovi. Ten neváhal a střílel, kotouč se ale znovu odrazil k Adamu Raškovi, který mířil přesně za záda domácího strážce svatyně. V polovině první třetiny bylo na třinecké střídačce znovu veselo, když se pod horní tyč olomoucké branky dokázal trefit Dan Przybyla.

Kohouti mohli snížit náskok hostujícího celku v přesilové hře, když z těsné blízkosti dorážel Skopal, Ochman si ale s jeho pokusem dokázal poradit. V šestnácté minutě zůstal sám před Schejbalem, který po druhém gólu vystřídal Galušku, Michálek. Pokusil se olomouckého brankáře rozhýbat a najít volné místo k zakončení, olomoucký brankář se ale zmást nenechal. Jen o čtrnáct vteřin později ale Oceláři uskočili domácím už do tříbrankového náskoku, když odražený puk doklepl za Schejbala Dominik Molin.

V polovině zápasu si dvě velké šance vytvořili domácí. Po první cinkala za třineckým strážcem svatyně tyčka, o chvíli později ale snížil náskok Třineckých přesnou střelou od modré Tomáš Dajčar. Chvíli na to doplatili na zbytečný faul i hosté, když po krátké kombinaci před třineckou brankou mířil pod horní tyč další z olomouckých obránců, a to Tomáš Holiš.

Ve čtyřicáté osmé minutě zvedali ruce nad hlavu domácí znovu. Po dobře vyhraném buly před Ochmanem se puk odrazil k Josefu Podlahovi, který neváhal a střílel. Necelých pět minut před koncem pláchl třinecké obraně aktivní kapitán Kohoutů, Pěcha, který zkusil překvapit Ochmana střelou od levého mantinelu, třinecký brankář ale nastavil betony.

Necelé dvě minuty před závěrečným hvizdem se do útoku prohnal Havránek s Peterkem. Havránek těsně před olomouckou brankou poslal puk najíždějícímu Peterkovi, který bez váhání střílel. Schejbal se ale dokázal výborně přesunout a puk vyrazit ramenem. Poslední minuty zápasu se proměnily v pořádné drama, Třinečtí ale využili risku domácích, kteří vsadili na hru v šesti a Dominik Molin pojistil vítězství Ocelářů trefou do prázdné brány.