Report ze zápasu OLO vs. VSE (3:6)

HC Olomouc

logo

3:6

(2:2, 0:0, 1:4)

logo

VHK Vsetín

Olomoučtí vletěli do utkání se Vsetínem velmi aktivně, už ve čtvrté minutě mohl otevřít skóre zápasu Ondřej Tichý, ten ale mířil z těsné blízkosti bekhendem trochu mimo. Chvíli nato to z těsné blízkosti zkoušel nadvakrát Bajer, ani ten si ale na vsetínského brankáře nepřišel. Tadeáš Pospíšil pak přihrávkou zpoza brány hledal Roseckého, ten ale nestihl včas zakončit.

V deváté minutě ale otevřel skóre utkání Peter Lobodowski, který po rychlém protiútoku mířil nad lapačku Machatého. Kohoutům ale stačilo pouhých třicet devět vteřin k tomu, aby srovnali, když skulinku ve výstroji Lidáka našel Vojtěch Pernický. V sedmnácté minutě mohl otočit vývoj utkání Rosecký, který prosprintoval před brankáře, trefil ale jen jeho výstroj.

Na konci první třetiny se ale skóre měnilo ještě dvakrát. Nejprve vrátil vedení Vsetínu Šimon Jenáček, chvíli před první přestávkou ale Kohouti znovu srovnali krok zásluhou Ondřeje Tichého. Na začátku druhého dějství prosprintoval před Lidáka Handl, rychlonohého útočníka ale stihli hosté včas zastavit.

Téměř v polovině utkání byl hodně blízko gólu Vašenka, který napoprvé trefil břevno Lidákovy branky, podruhé mířil příliš vysoko. Z těsné blízkosti to pak na druhé straně zkoušel Jenáček, olomoucký brankář ale včas scvakl betony, a to i s hokejkou hostujícího útočníka. Jenáček tak byl chvíli bez hole.

Na konci druhé třetiny hosté Kohoutům pořádně zatápěli, když doráželi před olomouckou brankou. Machatý svůj tým ale podržel. Hned na začátku závěrečné periody Hanáci znovu srovnali krok, když puk za Lidáka doklepl Vojtěch Pernický, a připsal si tak svůj druhý gól v utkání.

Ve čtyřicáté šesté minutě se pokusil Machatého překvapit aktivní Lukačka, jeho střelu z mezikruží však domácí strážce svatyně schoval v lapačce a přerušil hru. Nadvakrát pak před Lidákem dorážel Tadeáš Pospíšil, ani ten si však na hostujícího brankáře nepřišel.

Posledních deset minut však ovládl Vsetín. V padesáté minutě nejprve mířil přesně mezi betony Lukáš Adámek, který o chvíli později nahrával na druhý gól Petera Lobodowskiho. Necelých pět minut před koncem přidal už pátý gól hostů Šimon Jenáček. Definitivní tečku za utkáním pak pár vteřin před koncem zápasu udělal Peter Lobodowski, který tak zkompletoval hattrick.