Report ze zápasu OLO vs. VSE (3:6)

HC Olomouc

logo

3:6

(2:3, 0:3, 1:0)

logo

VHK Vsetín

Kohouti nezačali zápas úplně ideálně, již ve třetí minutě šli hosté do vedení, když se prosadil Matěj Vávra. O osmatřicet vteřin později dokázal navýšit náskok Vsetínských Lukáš Adámek. Hanáci se snažili nepovedený začátek napravit, ale Valaši dobře bránili střední pásmo. Po šesti minutách hry dostala Olomouc možnost přesilové hry. Pírkovu střelu od modré čáry Ševců vyrazil, následně se hostům podařilo vyhodit puk až ke Kaplanovi. První početní výhodu utkání domácí nevyužili.

Vsetín se po polovině třetiny hnal do přečíslení tři na jednoho, zodpovědnost na sebe vzal kapitán Kuboš, ale domácí brankář si jeho střelu pohlídal. Ve třinácté minutě dokázal snížit na rozdíl jedné branky David Rosecký. Hanáci pokračovali v náporu, Jan Tichý překonal brankáře hostů, ale puk zamířil do tyče. Hned vzápětí ale přišla studená sprcha – z nenápadné akce se bekhendem dokázal prosadit Lukáš Adámek, který vstřelil svůj druhý gól v utkání.

Ani třetí inkasovaná branka domácí Kohouty nezlomila, několik minut byli opticky lepším týmem, ale nedokázali se dostávat do vyložených střeleckých pozic, protože Valaši výborně bránili předbrankový prostor. Až v úplném závěru Hanáci snížili, Jan Tomajko po přechodu do útočné třetiny vypálil a znovu snížil na rozdíl jedné branky.

Do úvodu prostřední periody si Kohouti přinesli přesilovou hru, ale v té si nedokázali vypracovat větší šanci. Chvíli po skončení domácí početní výhody se hosté znovu radovali z vstřelené branky. I přestože byli Hanáci aktivnějším týmem, v protiakci jim ujeli Martin Baďura s Janem Půčkem a první jmenovaný dostal puk za Kaplana.

Poté Mikulík fauloval a Olomouc dostala další přesilovou hru. V té hráli ale pouze dvanáct sekund, protože Vašenka se provinil útočným faulem a rovněž putoval na trestnou lavici. Při hře ve čtyřech hráčích na obou stranách hra dostala spád, přelévala se z jedné strany na druhou, ale brankáři své týmy podrželi.

Posléze dostal Vsetín možnost zahrát si přesilovou hru. Hosté touto příležitostí nepohrdli a Matěj Mikulík nadvakrát dorazil puk za Kaplana. O necelé tři minuty později se Pírek provinil podražením, čímž dal hostům k dispozici další přesilovou hru. I tuto početní výhodu dokázali Valaši zužitkovat díky Petru Kubošovi a zvýšit počet vstřelených branek na šest. V závěru prostřední části si Kohouti vypracovali několik dobrých příležitostí, ale hostující brankář svůj tým podržel a puk za svá záda nepustil.

Již od prvních minut třetí části se Kohouti hnali do útoku, ale Vsetínští vsadili na poctivou obranu a domácí nepouštěli do větších šancí. Valaši sázeli na rychlé protiútoky. Z domácích se svými střelami neprosadili Pírek ani následně Harabiš.

Ani ve třetí třetině se nehrálo čistě a Půček putoval na trestnou lavici za krosček. Tuto početní výhodu již dokázali domácí zužitkovat. Krásnou kombinaci zakončoval do odkryté branky Jan Vašenka. Následně putoval na trestnou lavici Lukáš Přecechtěl, ale tentokrát Valaši svou výhodu neproměnili. Za vzájemnou potyčku byli vyloučeni Půček a Handl.

Závěr třetí periody nepřinesl příliš atraktivní hokej. Hosté se již nikam nehnali, jejich defenziva ve spolupráci s brankářem Ševců byla precizní a Kohouti se jen těžko dostávali do dobrých příležitostí. V závěru utkání byl ještě vyloučen hostující Dohnal, ale skóre se již neměnilo a Olomouc podlehla Vsetínu 3:6.