Report ze zápasu OLO vs. SUM (1:3)

HC Olomouc

logo

1:3

(0:2, 0:1, 1:0)

logo

Draci Šumperk

Do utkání vstoupili o něco aktivněji domácí hokejisté, kteří hned po úvodním buly vlétli do soupeřova obranného pásma. Větší šanci si však nevypracovali a vzápětí se museli bránit tlaku hostů, který však dlouho postrádal střelbu. Podařilo se jim však alespoň vybojovat přesilovou hru, kterou po třiadvaceti vteřinách také využili. Martin Žižlavský se prokličkoval před Kaplana, kde mu sjel puk z hole a projel překvapenému brankáři mezi betony.

Olomouc se po gólu trochu vzpamatovala a z individuální akce zahrozil alespoň Pírek, s jehož střelou si však Kašpar hravě poradil. O dvě minuty později se domácím naskytla šance na vyrovnání v podobě přesilové hry, během níž dvakrát nebezpečně střílel Pírek, poprvé však jeho střelu ztečoval mimo Dvořák, podruhé Kašpar včas sklapl betony.

Mnohem lépe si počínali hosté ve své druhé přesilové hře, kde jim stačilo opět jen dvacet jedna vteřin. Radek Vogel střílel jen do připraveného Martina Kaplana, puk se k němu ale odrazil zpět a tak jej předal do výhodnější pozice Matěji Blaháčkovi, který zamířil přesně pod horní tyč. Na konci třetiny mohl jít Šumperk už do tříbrankového trháku, šikovná kombinace v závěru další přesilové hry však ztroskotala na poslední přihrávce. V úvodní třetině už tak branka nepadla.

Od dvacáté první minuty Kohouti více otevřeli hru ve snaze dorovnat soupeře a rázem tak přibylo šancí na obou stranách. Tichý střílel jen těsně mimo branku a po něm zamotali hlavy obráncům hostů Handl, Tomajko a Vašenka, ke střele se však nedostali. Na druhé straně se hnal Šumperk dvakrát do přečíslení dvou proti jednomu, poprvé ještě Vintr promáchl, o minutu později už však nabídnutou šanci proměnil Matěj Drlík.

Olomouc ani po této chybě nezměnila taktiku a dál se snažila spíše útočit, za střelami se tlačil především Handl, gólu se ale nedočkala. Ve třicáté minutě se Kohoutům nabídla téměř devadesát vteřin dlouhá přesilová hra pěti proti třem, hosté ji však ubránili především zásluhou kapitána Žižlavského, který puk opakovaně vybojoval a poslal přes všechny čáry. Po minutě ji navíc předčasně ukončil faul domácího útočníka Handla.

Osmnáctivteřinovou přesilovou hru si mohli vyzkoušet i hosté, hned v úvodu ale Dvořák dostal puk pryč od své branky a tak si Šumperk nestihl vypracovat žádnou šanci. V následné přesilové hře 5 na 4 své štěstí zkoušeli Štrbík a Moravec, ale ani jeden nedokázal dostat puk přes Martina Kaplana. V samotném závěru třetiny se pak povaloval puk před Martinem Kaplanem, dřív než se k němu však dostal některý z šumperských hráčů, rozhodčí, který kotouč neviděl přes olomouckého brankáře, hru přerušil.

Do poslední části vstoupil Šumperk poněkud pasivně, ve snaze bránit nabytý náskok a Olomouc se tak začala dostávat do tlaku i do zajímavých šancí. Nejprve mohli jít Kohouti do přečíslení tří proti dvěma, na modré čáře však ztratili puk. Poté projel přes celé kluziště nikým neatakovaný Lukáš Pírek, ale jeho střela mířila příliš vysoko.

Osm minut před koncem se Hanákům naskytla další přesilová hra a tu již využili. Jan Vašenka poslal puk do brankoviště, kde čekal připravený Matěj Tomajko, který puk poslal za Kašparova záda.

Po tomto gólu se Šumperk pokusil svého soupeře opět zatlačit, ale nepřesnosti na obou stranách je přiměly spíše se soustředit opět na obranu, takže ze hry měli více domácí, branky se však nedočkali. Poslední příležitost změnit skóre se jim nabídla dvě a půl minuty před koncem při vyloučení hostů, David Kašpar však všechny pokusy rozvlnit síť v jeho bráně zastavil a dovedl svůj tým k vítězství 3:1.