Report ze zápasu OLO vs. KOU (3:4)

HC Olomouc

logo

3:4

(1:2, 0:0, 2:2)

logo

HCM Warrior Brno

Zpočátku byli o něco aktivnější domácí hráči, kteří si však nevytvořili žádnou větší šanci a tak to bylo Brno, kdo ve třetí minutě otevřel skóre, když si Nico Geidl vybruslil z rohu kluziště a obloučkem překonal Ryšavého. Jen o tři minuty později se ale na druhé straně dostal k volnému puku mezi kruhy Stanislav Harabiš a srovnal stav na 1:1.

Olomouc i dál byla více na puku, ale žádné další góly nepřicházely, naopak na druhé straně mohlo Brno zahrozit z ojedinělých výpadů, které ale buď na poslední chvíli překazili vracející se obránci, nebo špatná koncovka hostujícího hráče. Když však v patnácté minutě tečoval mezi kruhy střelu od modré Mirek Bazala, vyrazil ji Ryšavý pouze zpět k brněnskému obránci, který s přehledem zakončil do odkryté branky. Brno poté přidalo na ofenzivě a vedení si pohlídalo lépe než v prvním případě, navíc ještě dvě vteřiny před koncem třetiny mohl přidat třetí branku Bernovský, který však v přečíslení tři na jednoho přestřelil branku.

Na začátku druhé části se Kohouti dvakrát dostali do přečíslení dvou proti jednomu, v tom prvním Harabiš jen tak tak nedosáhl na dorážku do odkryté klece, branky ale nedosáhli. Oproti první třetině byl k vidění celou dobu vyrovnaný hokej, ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit souvislejší tlak. Hosté si připsali největší šanci prostřední dvacetiminutovky na konci 31. minuty, když Ryšavý vyrazil Chlubnovu střelu k číhajícímu brněnskému útočníkovi, tomu ale v zakončení zabránili domácí obránci.

Jen o chvíli později se tlačil do velké šance Jan Tichý, ale puk mu odskočil a nedokázal proto zakončit za přesouvajícího se Atanasiadise. Bezbrankový stav druhé třetiny nezměnila ani přesilová hra domácích, ačkoliv blízko vyrovnání byl Tomajko, jenž se dostal k dorážce u ležícího brněnského brankáře, ale puk mu na poslední chvíli utekl. V závěru třetiny se i Brno dostalo do přečíslení dvou na jednoho, ale podobně jako domácí je Geidl řešil střelou, kterou si Ryšavý pohlídal.

Hned z kraje poslední třetiny domácí ukazovali, že chtějí skóre vyrovnat. Ve třiačtyřicáté minutě ještě přes dobrou obranu hostů nevyužili přečíslení čtyři na dva, o dvě minuty později už ale David Rosecký dostal puk za Atanasiadisova záda. Navázat na něj mohli Harabiš nebo Dvořák, ale ani jeden neuspěl a v padesáté minutě šli hosté opět do vedení, když Jan Bernovský střelou od modré překonal Ryšavého. O tři minuty později už Warrior vedl o dvě branky, když se dostal k dorážce Patrik Krška. Další pojistku mohl přidat Bazala, který vybojoval puk mezi kruhy v útočném pásmu, ale naneštěstí pro hosty zasáhl jen Ryšavého.

Olomouc se zmohla ještě na jednu odpověď. V 55. minutě Tadeáš Pospíšil zblokoval střelu od modré, ujel obráncům a bekhendovou kličkou zakončil nad levý beton Atanasiadise. Následovala dvě přečíslení domácích, která ale brankou neskončila a pak už se Brno vzpamatovalo a zavřelo Kohouty v jejich obranném pásmu. Tam už je podrželo až do konce zápasu, z nějž tak Mora vychází bez bodu.