Report ze zápasu POR vs. OLO (0:5)

HC RT TORAX Poruba

logo

0:5

(0:0, 0:1, 0:4)

logo

HC Olomouc

Mladší dorost domácího výběru měl od úvodních vteřin mírně navrch. V minutě sedmé se pořádně zapotil Jan Špunar, jelikož ten musel nejprve likvidovat dělovku Alexe Foldyny a následně i několik dorážek Tomáše Havlíka, jehož pokusy zastavil olomoucký gólman levým betonem. O pět minut později se pak sám před brankovištěm zjevil Sebastiano Boniatti, ani on ale nedokázal Špunara překonat. Zahrozili ale také Kohouti. V osmnácté minutě číhal u pravé tyče porubské branky David Rosecký, než se však olomoucký forvard vzpamatoval, Vojtěch Mokrý se skvěle přesunul a obrovskou možnost olomouckého týmu tak zmařil.

Olomoučtí borci ustáli porubskou převahu a do vedení se dostali ve 29. minutě. Stanislav Harabiš nabídl kotouč Tadeáši Pospíšilovi, který sice ranou z mezikruží neuspěl, poté ale plácl do odraženého kotouče a puk zaplul pod Mokrého vyrážečku. Porubští mohli srovnat v následné nabídnuté přesilovce, místo toho ale předvedl neskutečný kiks František Gajdoš, který zasáhl kolenem Jana Vašenku. Pro oba hráče v tu chvíli zápas předčasně skončil. Druhou branku hostujícího mužstva mohl přidat David Rosecký, ten ale nahrávku před prázdnou branku od Lukáše Přecechtěla nezužitkoval a Vojtěch Mokrý si tak mohl oddechnout.

RT TORAX mohl na začátku poslední dvacetiminutovky srovnat v dlouhotrvající dvojnásobné přesilovce, tu ale Porubští nevyužili, což do puntíku potrestali Olomoučtí. V oslabení nejprve ujel Tobiáš Handl, který se výborně zorientoval v porubském brankovišti a několika dorážkami dostrkal puk za Mokrého. Mora udeřila potřetí při hře čtyři na čtyři. Stanislav Harabiš nahrával Tadeáši Pospíšilovi, jenž ujel po pravé straně a z kruhu zamířil přesně ke vzdálenější tyči a vyhnal Vojtěcha Mokrého z branky. Zanedlouho našel Lukáš Pírek naprosto volného Davida Roseckého, který přesnou ranou rozjásal hostující střídačku počtvrté. Zkáza domácích byla dokonána minutu a půl před závěrečnou sirénou. Martin Kocián nahrával v přesilovce mezi kruhy Tobiáši Handlovi, který si povytáhl Moryse a bekhendem uklidil kotouč ke vzdálenější tyči.

OHLASY

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): Vzhledem k tomu, že nám chyběli dva útočníci, tak naše ofenzívní síla se de facto naprosto rozpadla. Rozhodlo určitě hokejové umění, které nám naprosto chybělo. V přesilovce pět na tři jsme nedokázali prakticky ani vystřelit, což rozhodlo, jelikož tam jsme měli velkou možnost k vyrovnání. Gól jsme ale nedali a celá naše hra se kompletně rozsypala, což bylo frustrující jak pro trenéry, tak pro samotné hráče.