Report ze zápasu OLO vs. POR (1:2)

HC Olomouc

logo

1:2p

(1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)

logo

HC RT TORAX Poruba

Hned na úvod zápasu se Olomouci naskytla přesilová hra po vyloučení Fabianczyka, ale Tomajko měl k dorážce do odkryté branky příliš daleko a Poruba se tak ubránila. Krátce po skončení trestu se dokonce dostala do přečíslení dvou proti jednomu, domácí však celou situaci stihli dobruslit a se střeleckým pokusem Stodůlky si Ryšavý poradil. V dalším průběhu měli více ze hry hosté, kteří si však nedokázali vytvořit výraznější šance a jejich aktivitu ve dvanácté minutě přibrzdilo další vyloučení, ani tentokrát se však domácí gólu nedočkali. Ten přišel až v 16. minutě, když se na hranici Mokrého brankoviště dokázal prosadit Tomáš Dvořák. Ještě v první třetině mohl odpovědět Häring, který z bezprostřední blízkosti minul branku, a Boniatti, který ujížděl sám na Ryšavého, ale s jeho střelou si olomoucký brankář poradil.

V druhé třetině se obrázek hry výrazně změnil a na puku byli více domácí. Hned zkraje zůstal před Mokrým nehlídaný Jan Tichý, ale našel jen připravený beton. Poté se i Poruba dočkala přesilové hry, ale hned na jejím začátku ujel do samostatného úniku Rosecký, ani on však nedokázal vedení svého týmu navýšit. Ostrava toho ve své početní výhodě mnoho nepředvedla a s návratem Vašíčka na led pokračovala převaha domácích, která však nepřinesla žádný gól a to i navzdory faktu, že se jim nabídla pětiminutová přesilová hra. V ní byl blízko branky Pospíšil, který však nezamířil střelou z první přesně a minul zpola prázdnou branku. Největší šance druhé třetiny přišla krátce po vypršení trestu Dvořáka a opět si ji připsala Olomouc. Ondřej Tichý s Pospíšilem ujížděli sami dva na brankáře, ale první jmenovaný vzal akci na sebe a neúspěšně se pokusil najít mezeru mezi Mokrého betony. V samotném závěru se pak nabídla Kohoutům další přesilová hra, kterou však po třiceti vteřinách přerušil konec třetiny.

Jejich početní výhoda však záhy skončila, jen po půl minutě hry odešel na trestnou lavici také Tomáš Dvořák. Při hře čtyř proti čtyřem ani v přesilové hře Poruby si žádná strana nedokázala vypracovat výraznější šance, taková přišla až ve 45. minutě, když Handl s Janem Tichým šli do přečíslení dvou proti jednomu, se střelou druhého jmenovaného si však Mokrý poradil a o minutu později odpověděl vyrovnávací brankou Jan Anlauf, který v kleče zamířil přesně k pravé tyči Ryšavého branky. Poruba po vstřelené brance zvýšila tempo a dokázala Olomouc zavřít u ní v pásmu, chyběla jí však střelba. Přesto se v 52. minutě mohla dostat do vedení, poté co domácí obrana zapomněla před brankou volného Anlaufa se Stodůlkou, ani jeden však se svou dorážkou proti Ryšavému neuspěl. V závěru se Kohoutům naskytla ještě jedna přesilová hra, ale ani tentokrát ji nedokázali využít a zápas tak dospěl do prodloužení.

Z nastavené pětiminutovky ale uplynulo jen čtyřicet tři vteřin. Nejprve se Tomajko dokázal zbavit svého strážce a vyjel si před Mokrého, jeho pokus se však odrazil k Husákovi, který vyvezl puk do útočného pásma a vybídl ke střele Richarda Bořutu, který rozhodl o dvou bodech pro Porubu.