Report ze zápasu LIT vs. OLO (2:6)

HC Verva Litvínov

logo

2:6

(0:3, 0:2, 2:1)

logo

HC Olomouc

Do první třetiny utkání nastoupily oba týmy aktivně. K první velké šanci se dostal ve druhé minutě Litvínov, když neměl Schejbal situaci úplně pod kontrolou, jenže Chemici nedokázali překonat sedícího olomouckého brankáře. V páté minutě první třetiny se nechali domácí obrat o kotouč, čehož využil Jakub Galvas, který se ocitl sám před Kožnarem a překonal ho svou střelou pod břevno. Ihned poté si Litvínov zahrál přesilovku pět na tři, ale nedokázal dostat kotouč za dobře připraveného Schejbala.

Ve 14. minutě první třetiny usedl na trestnou lavici za nedovolené bránění Liška. Olomouc neváhala a využila své přesilovky. Josef Podlaha svou přesnou střelou mezi Kožnarovy betony navýšil olomoucký náskok. Půl minuty před koncem třetiny se Litvínovu vůbec nedařilo dostat do útočného pásma a vytvořit si šance na zakončení. Za to Tomáš Dajčar dokázal z pravého kruhu prostřelit Kožnara a hokejisté tak odcházeli do kabin za stavu 0:3.

Na začátku druhé třetiny usedl na trestnou Liška za vražení na hrazení, ale Olomouc toho nevyužila a skóre zůstalo stejné. Ve 29. minutě čelil Kožnar několika střelám. Sice se stihl rychle přesunout, jenže nedokázal zablokovat rychlou střelu Matěje Kořenka. O tři minuty později zamířil na trestnou lavici Klesla za hákování, ovšem hosté i přesto, že byli v oslabení, dokázali skórovat. Miroslav Skopal si pěkně vychutnal Kožnara, když nejprve naznačil střelu, a než se stihl domácí brankář přesunout, poslal Skopal kotouč do poloprázdné brány.

Na začátku třetí třetiny vyfasoval menší trest Havlík, a to za podražení a na ledě byla k vidění druhá využitá přesilovka. Střela Matěje Kořenka se odrazila od tyčky přímo do brány za Kožnarova záda. V 52. minutě si Litvínov zahrál přesilovou hru, ale nedokázal se vymotat z obranného pásma a dal šanci na zakončení Olomouci. O minutu později vstřelil Litvínov svůj první gól v utkání.

Prvním úspěšným střelcem byl mladší dorostenec Marek Berka. Ve 14. minutě se snažil Schejbal svým skokem zablokovat rychlou střelu Romana Cikánka, ale nepodařilo se a Litvínovští se tak radovali z druhého gólu. Ke konci zápasu si zahrála Olomouc ještě jednu přesilovku, jenže skóre už zůstalo nezměněné.

OHLASY

Radek Mrázek (HC Litvínov): Nevyužili jsme naše šance v první třetině. Soupeř zaslouženě vyhrál, protože byl lepší a především důraznější.