Report ze zápasu OLO vs. PIS (9:6)

HC Olomouc

logo

9:6

(3:1, 3:3, 3:2)

logo

IHC Písek

Už ve třetí minutě mohl otevřít skóre utkání ofenzivně laděný obránce Dajčar, který se v přesilové hře dostal až před hostujícího brankáře. Tváří v tvář píseckému maskovanému muži ale poslal kotouč jen do jeho chráničů. Chvíli na to se ale Olomoučtí přece jen radovali z prvního gólu, když puk za přesouvajícího se brankáře sklepl Miroslav Skopal.

V sedmé minutě posílal do útoku Pěcha Skopala, olomoucká sedmnáctka se ale nedokázala protáhnout mezi vracejícími se hráči. Ve třinácté minutě se do samostatného úniku dostal rychlonohý Matěj Kořenek, který ve vlastním oslabení navýšil náskok Kohoutů na 2:0. V závěru první třetiny se Hanákům ještě povedlo využít přesilovou hru uzdravenému kapitánovi Olomouce Martinu Pěchovi.

Faul právě olomouckého kapitána pak ale potrestali Písečtí, když se pár sekund před první sirénou do odkryté brány trefil Matěj Novotný. Hned na začátku prostřední části ale vrátil Hanákům tříbrankový náskok Matěj Kořenek, který mířil přesně nad rameno hostujícího brankáře. Během minuty a třiceti devíti vteřin se pak měnilo skóre na světelných tabulích hned dvakrát. Nejprve umazal z olomouckého náskoku Frederik Hakl, velmi rychle ale odpověděl Matěj Kořenek, který tak zkompletoval hattrick.

V polovině utkání se snažil dostrkat puk za Křepelu Pěcha, hostující brankář ale jeho úmysly dobře přečetl. O chvíli později se však síť písecké branky rozvlnila znovu, když důrazu před brankou využil Vítězslav Kret. Dvěma rychlými góly pak ale dokázali odpovědět hosté, když se nejprve z dorážky prosadil Matěj Pokorný, o chvíli později přidal další přesný zásah kapitán Písku Patrik Šebesta.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky vrátil Kohoutům tříbrankový náskok Miroslav Skopal, jen o pár sekund později se Galušku snažili překonat Lang se Štěchou, olomoucký brankář si ale s dorážkami poradil. Ve 46. minutě ale bylo na písecké střídačce znovu veselo, když chybu Olomouce dokázal proměněným trestným střílením využít Patrik Šebesta.

Osm minut před koncem se do hry dobře zapojil Skopal vracející se z trestné lavice a před brankou hostů posunul puk na Martina Pěchu, který zblízka mířil přesně. Chvíli na to měli Hanáci pořádné štěstí, před Galušku se dostali Novák s Haklem. Novák sice trefil jen Galuškovy betony, Hakl pak zkoušel dorážet, ani jeden ale olomouckého brankáře nenachytal.

V posledních minutách se mezi střelce připsali ještě dva hráči. Zatímco Tomáš Dajčar přelstil Křepelu při hře čtyři na čtyři, Petr Šebesta udělal definitivní tečku za utkáním šestou brankou písku pár sekund před poslední sirénou.