Report ze zápasu PCE vs. OLO (2:3)

HC Dynamo Pardubice

logo

2:3

(0:1, 1:1, 1:1)

logo

HC Olomouc

Reálně o nic nešlo, přesto chtěli pardubičtí hokejisté Olomouc, se kterou mají letos pozitivní bilanci, porazit a povzbudit se v přípravě na baráž. Hanáci dorazili do Tipsport areny s poměrně silnou sestavou doplněnou o dorostence. Pardubicím se vrátil kapitán Rolinek.

První minuty vyšly lépe Olomouci, k čemuž přispěla i brzká přesilovka. Laš ještě ve své šanci neuspěl, ale pak na modré čáře napřáhl Škůrek a jeho pokus ještě chytře tečoval Jan Eberle. Růžička na změnu směru nestihl reagovat.

Olomouc byla nebezpečná i nadále a po přečíslení dva na jednoho pálil Holec na branku. Před Růžičkou byl provoz a po chytré přihrávce měl čistou šanci Burian, jenže trefil pouze pardubického brankáře. Největší možnost Dynama měl při ponechané výhodě Starý, kterému k lepšímu zakončení scházelo jen více prostoru ke střele. Olomouc následně promarnila čtyřminutovou výhodu, klasická výhoda nevyšla ani domácím.

Druhou část začalo Dynamo o poznání aktivněji a po šanci Tomáška si vynutilo na 79 vteřin dvojnásobnou přesilovku. Gól v ní nevstřelilo i proto, že Lukáš Nahodil z hranice brankoviště nedokázal doklepnout kotouč za rozhozeného Konráda. Pardubický forvard si vše vynahradil ve 26. minutě, když se hezky proháčkoval přes beky a pak poslal kotouč do horního rohu branky.

Šancí pak na obou stranách výrazně ubylo, finální fáze hráčům vázla. Růžičku po delší době vystrašila jen dvojice střel Mikúše, ovšem bez větších potíží si poradil. V závěru se Pardubice dokázaly usadit v útočném pásmu a snažily se strhnout vedení na svou stranu. Nejblíže ke gólu byli Rolinek a Trončinský, ani jeden však z bezprostřední blízkosti nezacílil přesně.

Když už se zdálo, že po druhé části bude platit smírný stav, přišel olomoucký úder. Miroslav Holec získal uprostřed hřiště kotouč a svůj brejk proměnil střelou do šibenice. Do konce třetiny v tu chvíli zbývala jen vteřina.

Pardubice chtěly jednobrankovou ztrátu co nejrychleji dohnat a od začátku třetí třetiny měly optickou převahu. Jenže gólové možnosti nepřicházely. Naopak těsnou ztrátu musel při Mikúšově střele pohlídat rychlým rozklekem Růžička. Dynamo trávilo dost času před Konrádem, ale dostávalo se jen ke střelám z dálky. Ty olomoucký brankář bez potíží chytal.

Navíc v 53. minutě se hosté po trochu šťastné brance dostalo do dvoubrankového vedení, Škůrkovu střelu sice zblokoval Rolinek, ale kotouč doskákal k Janu Eberlemu, který baseballovým úderem z otočky prostřelil Růžičku.

Dynamo to ale nechtělo zcela zabalit. Přesně šest minut před koncem při přesilovce se kotouč dostal do strany k Lukáši Nahodilovi a ten podruhé v zápase trefil přesně horní růžek. Za chvíli ujel do brejku Sýkora a jen skvělý zákrok Konráda uchránil náskok Mory.

Víc už však Dynamo nestihlo, a to ani při zhruba minutové hře bez brankáře. Pardubice tak nadále na výhru v play out čekají, naopak Olomouc poprvé bodovala.

OHLASY

Miloš Holaň (HC Dynamo Pardubice): Musím v prvé řadě poděkovat divákům, že za námi pořád stojí. Na začátku zápasu jsme měli těžké nohy, byl to těžkopádný hokej a spíš boj než lehkost. Strašně se nadřeme na gól a potopí nás neuvěřitelná chyba zkušených hráčů, kteří nezvládnou situaci. Budu konkrétní, jedná se o Petra Hubáčka a Marka Trončinského. Dělají neskutečné chyby, a ačkoliv chceme hrát z obrany, tak hráči si neplní svoje povinnosti. Budeme muset zřejmě přistoupit k tvrdším trestům, protože takhle se za tým a za Pardubice nehraje. Bereme to jako přípravu na baráž, takže tvrdě trénujeme, ale to hráče neomlouvá. Výkon musí být úplně jiný a lepší. Musí se začít vyhrávat, protože v baráži pro nás bude největším soupeřem naše hlava.