Report ze zápasu OLO vs. HKM (1:3)

HC Olomouc

logo

1:3

(0:0, 1:0, 0:3)

logo

Mountfield HK

Už v osmé minutě mohli otevřít skóre domácí, když třetí formace trochu zmátla hostující obranu a Herman se pak pokoušel procpat puk za Sedláčka. Brankář Mountfieldu ale kotouč za svá záda nepustil. Jen o pár vteřin později na druhé straně zahrozili Dvořák s Kukumbergem, ani těm se ale nepodařilo dostat puk až mezi tři tyče.

Netrvalo dlouho a z gólu se mohla radovat první lajna Olomouce, ani ta ale nakonec na Sedláčka nevyzrála, když Lašovu střelu hostující brankář vyrazil. V sedmnácté minutě pak zkoušel Houdkovo nahození tečovat Eberle, Sedláček ale puk včas schoval ve výstroji. Dvě obrovské šance si pak vypracoval Mountfield, Dzerinš ale v samostatném úniku na Konráda vyzrát nedokázal, téměř prázdnou bránu se nepovedlo trefit jen o chvíli později Bednářovi.

I na začátku druhé třetiny se mohlo rychle měnit skóre na obou stranách. Nejprve si prohodili puk Strapáč s Jerglem, druhý jmenovaný ale trefil jen připraveného Sedláčka. Na druhé straně pak Jarůšek našel dobře najetého Cingela, ten ale těsně minul vytyčený cíl.

V početní výhodě to pak podruhé zkusil Dzerinš, Konrád se ale stihl k tyči včas přesunout. Jen o pár vteřin později se však z branky ve vlastním oslabení radovali Hanáci, když Sedláčka tvrdou střelou prostřelil Vilém Burian. Hned na začátku třetí periody ale bylo srovnáno, když důrazu před brankou využil Tomáš Zigo a procpal kotouč až do sítě.

Ve 42. minutě měli hosté velké štěstí. Holec totiž trefil Sedláčka jen do masky a od královéhradeckého brankáře se kotouč odrazil zpět před olomouckého útočníka. Ten ale kotouč nezpracoval tak, jak si představoval. O chvíli později však Mountfield otáčel vývoj utkání, když Konrádovi po střele jednoho z Východočechů vypadl puk a Tomáš Vopelka jej rychle dorazil za záda olomouckého brankáře.

Dvanáct minut před koncem mohl dobré přihrávky od Jakuba Galvase využít Holec, tomu ale v rozhodující chvíli vložil do střely hůl jeden z bránících hráčů. Domácí pak zariskovali a sáhli ke hře bez brankáře. Holcovu další střelu o chvíli později Sedláček jen se štěstím vyrazil. Risk Olomouce těsně před koncem potrestal Jaroslav Bednář, když využil chyby domácích a poslal puk do opuštěné klece.