Report ze zápasu ZLN vs. OLO (1:3)

PSG Berani Zlín

logo

1:3

(0:1, 1:0, 0:2)

logo

HC Olomouc

Kohouti si už na začátku utkání zahráli přesilovku, nabídnutou početní výhodu se jim však využít nepodařilo. O chvíli později měli ale blízko ke gólu po chybě domácího Ondráčka. Ten poslal puk na hůl jen Skladanému, který se snažil procpat puk mezi tyčkou a betonem Kašíka. Zlínský brankář ale dokázal skulinku včas ucpat.

Jen o půl minuty později se k nebezpečné střele z těsné blízkosti dostal Roberts Bukarts, lotyšskému útočníkovi ale Konrád vystavil stopku. V šestnácté minutě Zlínští znovu chybovali a tentokrát z toho Kohouti dokázali těžit. Jan Knotek se před Kašíkovou brankou dokázal dobře zorientovat a po odrazu procpal puk až za záda zlínského odchovance.

Ve druhé části se na další branku čekalo velmi dlouho. Pak ale Kohouti doplatili na faul autora první branky, Jana Knotka. Zlínu pak stačilo jen půl minuty, aby s Hanáky srovnal krok, když se ke střele dostal Tomáš Fořt, který ještě v minulém roce oblékal právě olomoucký dres.

Během třetí dvacetiminutovky padalo více trestů než gólů. Přesilovky ale tentokrát nebyly silnou stránkou Ševců ani Kohoutů. Už na začátku poslední dvacetiminutovky si Hanáci zahráli hned dvě početní výhody, využít se jim však nepodařilo ani jednu. Jen o chvíli později však vrátil Kohoutům vedení přesnou střelou Vilém Burian.

Do dvoubrankového náskoku mohl Olomouc poslat Jan Knotek, Libor Kašík ve zlínském brankovišti byl ale proti. O minutu později mohl srovnat krok s hosty Šťastný, zblízka však nedokázal puk procedit za záda Konráda. Za záchrannou brzdu pak musel zatáhnout Jakub Galvas, který zastavil Okála. Zlínskému útočníkovi bylo nařízeno trestné střílení, v tom však na Konráda vyzrát nedokázal.

O definitivní tečku za utkáním a pojistku tří bodů se pak necelé tři minuty před koncem zápasu postaral Jakub Herman, který po odrazu od mantinelu doklepl puk za zlínského brankáře.